0

başa çıkılabileceğini pek sanmıyorum oturmuş yapılar değişmez kişinin kendisi istemedikçe...

0

ben kıskanç ve kısıtlayıcı bir sevgiliyimdir.kiskandigim için sürekli kisitlarim ama fazla kisitlamam tabiki . hatta bana sormadan gider biryerlere zaten dışarı çıkamıyor yada gezecek zamanı yok garibim bazen izin veriyorum ama kendisi genellikle dışarı çıkmaz. bazen arkadaşlarıyla çıkar dışarı maddeler kiz var mi ne yapıyorlar diye kontrol ederim. oda arada sırada bana uyar ve açıklamaya yapmaya çalışır. napiyim seviyorum ve kiskaniyorum ortamda kiz olması beni geriyor. o sadece benimdir benim kalmalı. ya kara toprak yada benim olmalı. hatta kendisine söylerim ya kara topraginsin yada benim beni seç hayatını yasa derim. çok fazla kisitladigimi söyleyemem ama arada sırada ne yapıyor diye kontrol ederim. bazen bu huyumdan sıkılır ama yapacak birsey yok bende böyleyim.

1

tedaviye ikna edebilirseniz birlikte başa çıkabilirsiniz. diğer türlü bu şekilde ne o bir ömür sürebilir, ne siz, ne de birlikte huzurlu bir geleceğiniz olur. kıskançlığın temelinde kendine güvensizlik vardır, ya da karşıdakine. öncelikle ona güven vermeye çalışabilirsiniz ve kendisine güvenmesini sağlayabilirsiniz konuşma ve telkinlerinizle. her şeyi kontrol edemeyeceğini, bu dürtüsünü yenmesi gerektiğini kabul etmeli, gerek kendi çabası gerek sizin desteğiniz veya profesyonel bir yardımla.

günümüzde kadın cinayetlerinin çoğunun temelinde bu var, beni kıskanıyor diye sevinmeyin, seven insan kıskanır gibi kalıpların arkasına sığınmayın. evet kıskanır ama bu sizin kişisel hak ve özgürlüklerinizi kısıtlayan ölçülerde olmamalı.

1

kesinlikle çıkılmaz ömür geçmez valla kısa yoldan kurtulmak lazım. insan dediğin özgür olmalı allaha şükür o konuda çok şanslıyım eşim ne giyimime ne başka biseyime kesinlikle karışmaz. tabi hersey sınırı bilince gerek kalmıyor böyle şeylere. ama eğer takıntılı biriyse baştan konuşup halletmek lazım yoksa bir ömür baş edilmez.

1

kısa yoldan ayrılmaya bakıcaksın aşırı kıskançlık olunca bir ilişki sarpa sarar.kısıtlamada da öyle evlenince zorluk çekersin onu yapma buraya gitme şunla konuşma diyen tiplerden uzak durmak gerekiyor.bazıları gerçekten çok abartıyor kıskanmayı olur olmaz şeylere laf ediyorlar, çekilmez okuyorlar.bir ömür böyle yaşamaktansa o yoluna ben yoluma der çekilirim.