0

ucuza aldığın herhangi bir yiyecek mal her ne ise erken bozulduğunda veya kötü çıktığında söylenen söz

0

ucuz etin yahnisi olmaz tabiri gerçekten çoğunlukla hak verilen bir tabirdir.şöyle düşünelim pazardan otuz tl ye aldığımız ayakkabıyı üç ay giyebilirken bi adidas nıke veya farklı bir markadan yüz ikiyüz tl arası aldığımız ayakkabıyı yerine göre bir iki yıl giyebiliyoruz bu sebepten dolayı bu söz çıkmıştır.

0

bi malın veya hizmetin fiyatı benzerlerine göre fazlaca ucuz ise kalitesinden, güvenilirliğinden vs. endişenmeniz gerektiğini hatırlatır. çünkü satıcı ucuz fiyat verebilmek için maliyeti düşürmek zorundadir. maliyeti düşürmek için malzemeden kısar, kaliteyi düşürür, güvenlik gibi gerekleri gözardı eder vs.vs. yani o yahniden hayır gelmez. peki istisnası yok mudur? vardır, satıcı nakde sıkışmıştır, iş değiştiriyodur, reklam yapıyordur, rakipleri piyasadan silmeye çalışıyodur vs. maliyetin altına verir. o zaman yahnimiz gayet lezzetli olabilir tabi. amma uzun yazdım yahu bunedir hic bana yakışmıyor :):):):):)

0

ucuz etin yahnisi demek, ucuza alınan bir maldan fazla bir şey beklememek anlamındadır.

0

ucuz etin yahnisi yavan olur derler ucuz olan her şeyin genelde iyi olmaz tadı

0

ucuz etin yahnisi “ucuz etin yahnisi yavan olur.” atasözünün belirtili nesnesidir. niteliksiz mal anlamı taşımaktadır. ucuza alınan malın niteliksiz kalitesiz olduğu ve o mal ile yapılacak işin güzel netice vermeyeceği anlatılmak istenmiştir.

0

ucuz etin yahnisi yenmez diye bir söz vardır. mesela bir kıyafet alacaksın kalitesinden ödün verirsen üç beş giyme sonucu yıpranabilir. fiyatı ucuz diye alırsan elinde kalabilir. mesela bir gıda ürünü alacaksın. diyelim ki köfte olsun hazır olandan. gidip 5 liralık bir köfte alacağına 15 liralık aynı gramajda başka bir köfte ürününü alman belki daha sağlıklı olacaktır. kısacası ucuz etin yahnisi yenmez sözü bu gibi örneklerle açıklanabilir.

0

fiyati dusuk olan bir urunun kalitesizligini belirten cumle :)

0

ucuz etin yahnisi bol olur demek ucuz alınan her mal aslına bakılırsa pekde göründüğü gibi aham şaham bir şey olmadığı maluım. alacak olduğumuz ürünlerin normal fiyat üzerinde olmasına özen göstermeliyiz. bunu örnekle anlatacak olursak eğer mesela 3 liraya alınan 3 kilogram domatesi 2 liraya 1 kilogram alsak emin olunki bu en son aldığımız ürün daha kaliteli ve daha ucuza denk gelecektir. yani her zaman ucuz diye aldanmamalıyız. günümüzde 3liraya lahmacun varsa bunda kullanılan etin ne eti olduğunu kendimize sorgulamamız gerekiyor zaten. siz siz olun her şeyin ucuna geçmeyin.

0

bi malın veya hizmetin fiyatı benzerlerine göre fazlaca ucuz ise kalitesinden, güvenilirliğinden vs. endişenmeniz gerektiğini hatırlatır. çünkü satıcı ucuz fiyat verebilmek için maliyeti düşürmek zorundadir. maliyeti düşürmek için malzemeden kısar, kaliteyi düşürür, güvenlik gibi gerekleri gözardı eder vs.vs. yani o yahniden hayır gelmez. peki istisnası yok mudur? vardır, satıcı nakde sıkışmıştır, iş değiştiriyodur, reklam yapıyordur, rakipleri piyasadan silmeye çalışıyodur vs. maliyetin altına verir. o zaman yahnimiz gayet lezzetli olabilir tabi. :)))

0

kalitesiz malzeme kullanılarak yapılan işin yetersiz olacağını belirtmek amacıyla kullanılan deyimdir.
bir malın veya hizmetın fiyatı diğer urun fıyatlarına göre fazlaca ucuz ise kalitesinden ğüvenilirliğinden endişenmeniz gerektiğini hatırlatır. çünkü satıcı ucuz fiyat verebilmek için maliyeti düşürmek zorundadır. maliyeti düşürmek için malzemeden kısar kaliteyi düşürür güvenlik gibi gerekleri göz ardı eder. yeni o ucuz eetin yahnisi yenmez

0

bir mal ucuza kimse vermez eğer veriyorsa başka bi iş vardır içinde

0

ucuz etin yahnisi kalitesiz bir şeydir o anlama gelir

0

ucuz etin yahnisi yenmez derken ucuz malın her malın kalitesinin düşük olduğunu göstermektedir. bu şey sadece yiyecekler için değil, kalitesiz olarak ucuz alınan eşya, elbise, mobilya gibi şeylerde olabilir.

1

ucuz ne alırsan al bazıları iyi çıkar fakat bazıları o kadar kötü çıkar ki hiçbir faydaya yaramaz tekrar tekrar alırsın ve zarara uğrayan sen olursun.

0

ucuz etin yahnisi bence ucuza alınan bir esyanın cabuk eskimesine denebilir biraz pahali ve daha kaliteli bir esya al demek anlamina gelir benim tahminim bu sekildedir.

0

ucuz etin yahnizi demek her ucuz olan şeyi almamak gerek demek ucuz olan şeyler bazen bozuk olur ucuz olan şeyler bazet kırık olur dandik olur

0

ucuz etin yahnisi demek kalitesize ucuza mal alip kullanmak demek

0

her ürünün belli seviyede bi değeri vardır. 3 kuruşluk ürünü 1 kuruşa alırsan ya bozuk cıkar yada cabuk bozulur.. bu yüzden ucuz diye herşeyi almamak gerekir.

0

ucuz etin yahnisi derken ucız mal her zaman için kötü maldır demeye çalışıyor ama bence öyle olmaya biliyor bazen pahalı olan malın bile bazen bozuk çıkıyor o yüzden bu deyim yanlıştır