0

genelde saçlarım için kimyasal madde kullanmamaya dikkat ediyorum. çünkü kimyasal maddeler saçlara zarar verdikleri gibi yıpranmalarına da neden olmaktadır. genelde doğal yağları tercih ediyorum. tabi içinde en az katkısı bulunanlar tercih sebebim ve önceliğim olmuştur her zaman. mesela argan yağı kullanmayı seviyorum saçlarımda. islak saçıma iki damla argan yağını dipten uca doğru uygulayarak kurumaya bırakıyorum. argan yağının kokusunu da sevdiğim için bu ürünü saçlarımda kullanmayı da aynı oranda seviyorum.

0

bildiğim eski bir tarif var hem saçıda uzatıyor açıklıyım: bı tam soğanı 4'e böl elma dilimi gibi sonra 2 diş sarımsağı ezip kenara koy sonrada 2 su bardağı suyu bı tencereye dök sonra diğer malzemeleri içerisine at ve orta ateşte kaynayana kadar bırak beyazımsı bir renk olunca ateşi kapatın yarım su bardağı karışım kalacak o karışımın içine 1 diş sarımsağı ezip tekrar atıp buzdolabının alt kısmına koyuyoruz 3 saat sonra kullanıma hazır. her gün gece yatmadan saçına sprey yardımı ile sıkıp masaj yap 5 dakika kadar sonra saçına bı eşarp sar ve uyu. sabah kalktığında saçını yıka akşam olunca tekrar. faydasını göreceksin. ekstra olarak argan yağı da kullanabilirsin.

0

isırganın yapraklarını çay gibi kaynatıp saçımıza sürebiliriz.

0

sağlıklı ve canlı saçlar için zeytinyağlı ve sarımsaklı sabun ve şampuan kullanılabilir. saç spreyleri ve jöle den uzak durulmalıdır.

0

argiyan yağı

susam yağı

sarmısak yağı

badem. yağı

yılan yağı

bu yağlar saçlara çok iyi geliyor

0

saçlara bakım yapmak saçların daha parlak daha bakımlı we kırıklardan arınmış olarak daha sağlam görünmesini sağlar zeytinyağlı şampuanlar weya doğal olan bitkisel olan şampuanlar weya sabunlar kullanışmalıdır.arada bir de saça besleyici maskeler yapılmalıdır mesela yumurtanın sarısı bal ve zetin yağı karıitırılıp saça ıygulanabişir.eğer ki saçta kepeklenme warsa banyo suyuna sirke eklenebilir.

0

benim bildiğim kadarıyla şampuan veya yapay sabunlar kullanılmamalı en iyi saç bakımı hindistan cevizi yağı diye biliyorum.

0

sağlıklı saçlar için hindistan cevizi yağı argan sabunu yada yağı zeytin yağı tatlı badem yağı gibi yağlardan faydalanılmalıdır ben özellikle zeytin yapına bir diş sarımsağı ekleyip birkaç gün bekletip sonra saçımda kullanmaya başlıyorum ve çokta yararlı oluyor birazcık kokuyor ama yıkayınca kokusu geçiyor ya da kullanacağım günler kimsenin gidip gelmeyeceği ya da evde kimsenin olmadığı günler kullanmaya özen gösteriyorum bunu saç diplerime sürüp başımı poşetle sarıyorum bekleyebildiğim kadar bekleyip sonra duşta yıkıyorum ve çok iyi geliyor. hindistan cevizi yağını da aynı şekilde saçlarıma sürüp bekletiyorum ya tek başına kullanıyorum bu yapları yada birbirine karıltırıp kullanıyorum her şekilde etkisini görüyorum bu doğal yağları kullandıkça saçlarımız daha sağlıklı oluyor

0

saça mümkün olduğunca doğal yağlar maskeler uygulanmalı. bana kalırsa kendi zeytinyağınız varsa ya da güvendiğiniz yerden bulabiliyorsanız zeytinyağı ve yıkarken de gerçek zeytinyağlı sabun. saçımız kimyasal şampuanlara alıştığı için zeytinyağlı sabun bi süre zorlayacaktır ama canlı kalmasının en güzel yollarından biri bence budur.

0

saç insan hayatının olmazsa olmazı olan bir şeydir. saçı dökülen insanların psikolojik olarak nasıl olduklarını tahmin etmek pekte zor değildir. kel olan insanlar saç ekimi yapmak için büyük paralar harcamak zorunda kalırlar. ama daha öncesinde insanlar bakımlarını düzgün yaparsa saçlarını kaybetmiş olmazlar. böylece saç ektirmek için harcanan büyük paraların önüne geçilmiş olunur. saç bakımı için bitkisel bir çok yöntem vardır. özellikle bitkisel ürünlerin birleşimi ile oluşan birçok şampuan krem ve ürün vardır. bunları kullanmak insanın saçının daha doğal ve gür olmasını sağlar. bunun haricinde kimyasal ürünlerin kullanımı saçı mutlaka bir yerde artık tamamen yok eder.

0

kuru mat ve cansız saçlar kesinlikle hindistn cevizi yağından başka birşey iyi gelmiyor bana alıyorum elime ısıtıyorum sürüyorum saçıma ondan sonra saç kremi felan sürüyorum yoksa saç kremleri de tek başına işe yaramıyor bende maalesrf

1

sağlıklı ve canlı görünen saçlara sahip olabilmek için ev ve çok çeşitli bitkisel yöntemler uygulayabiliriz. aslında birçok zararlı kimyasal barındıran kozmetik ürünlerine para yatırmak yerine doğanın mucizesinden faydalanmak gerçekten hem daha sağlıklı hem de bütçenize de faydalı bir girişim olacaktır. özellikle son zamanlarda saç bakımı için en fazla kullanılan bitkisel bakım ürününün argan yağlı olduğu bilinmektedir...argan yağının hem saç diplerinize uygulayarak saç derinizin beslenmesini ve tıkanan gözeneklerin açılarak saçları nefes almasını bu sayede de saçlarınızın dökülmesini engelleyici bir özelliği vardır. ayrıca argan yağının saç uçlarında sürdüğünü zaman saçlarınızda kılınan kırıklar da onarılmış olacaktır. argan yağı sayesinde çok daha sağlıklı ,nemli, canlı ve parlak saçlara kavuşabilirsiniz...
bilmem bir diğer yöntem ise saçlara zeytinyağı uygulanmıştır ayran yanında olduğu gibi zeytinyağını hem saç diplerinize hem de saç uçlarınıza rahatlıkla uygulayabilirsiniz.. özellikle saç diplerinin zeytinyağı uygulandığı zaman tekrar de bulunan kepeklenme probleminin önüne geçebilirsiniz. saç diplerinizde ki gözenekler açılacak , kepek ve kuruluklar arınacak ayrıca da saç derimizin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. saç uçlarına zeytinyağı uyguladığını zamanda saç uçlarındaki çatal çatal görüntüleri ortadan kalkmış olduğunu göreceksiniz. zeytinyağlı kek yuvarlak kaçıncı uygulayabileceğiniz gibi evde yapacağınız saç bakım maskeleri içerisine de zeytinyağı koyarak maskeyi daha besleyici bir hale getirebilirsiniz..
ayrıca, saç bakımı için kullanılan bir diğer bitkisel yöntem ise baldır. canlılığını kaybetmiş ve kurumuş saçlar için bir miktar balı ılık su ile incelttikten sonra saç diplerinizden saç uçlarına kadar sürerek bu şekilde yarım saat kadar bekleterek sonrasındaysa saçlarınızı durmadığını zaman saçlarınıza çok doğal bir parlaklık kazandırmış olursunuz.
ayrıca çok zahmetsiz bir yöntem olan duş sırasında son durulama suyunuzun içerisine elma sirkesi katma yöntemini de kullanabilirsiniz.. elma sirkesi de hem saçınızı çok daha derinlemesine temizleyen kimyasallardan arındıracak hem de saçınıza çok doğal bir parlaklık kazandıracaktır. elma sirkesi ile olan su ile saçlarınızı duruladığınız zaman saçlarınızın çok daha geç bir sürede yağlandığını fark edeceksiniz..
bitkisel olarak daha önce uyguladığım ve faydasını gördüğüm yöntemlerden bazıları ise yine son durulama suyuna adaçayı ya da papatya çayı katarak saçları durulamak bunun dışında saçlara hindistan cevizi ya da badem yağı sürerek saç diplerine masaj yapmaktır.
ayrıca kimyasal uygulamadan saçlarınızı açmak istiyorsanız saçlarınıza papatya suyu sürdükten sonra kuruyana kadar güneşte beklemekte gerçekten saç rengini bir kat ton açan bir yöntemdir. sağlıklı bir şekilde saçları açmasının yanında saçlara çok doğal bir parlaklıkta kazandırır.
çam terebentin yağını da saç dökülmesi sorunu yaşadığınız zaman şampuanınızın içine katarak kullanabilirsiniz.doğa da her şeye çözüm var gerçekten.

0

badem yağı argan yağı ve kreatin saçlar için biridir kesinlikle öneririm

1

saçlarımız günlük hayatımızda dış etkenlerden koruyamadığımız için çok fazla kırılma kuruma dökülme gibi sorunlar yaşanabiliyor. saçların yapısı gereği de yağlanma dökülme kepeklenme vb. durumlar ile karşılaşma ihtimalimiz de oldukça yüksek oluyor. fakat bu gibi durumlardan kaçınmak ve saçlarımızın daha sağlıklı olmasını sağlmak için yapabileceğimiz bazı küçük ip uçları mevcuttur.
öncelikli olarak saçımı fırçaladığımız fırçanın dopal kıllara sahip olması gerekir. aynı zamanda ıslak saçımızda fırça kullanmak yerinde geniş dişli taraklar tercih ederek saçlarımızın kırılmasının önüne geçebiliriz.
saçlarınızın parlak ve daha canlı durması için çok farklı kimyasallar kullanıyor olabilirsiniz. bu maddeler kısa süreli canlılık ve parlaklık kazandırma ihtimaline karşın uzun vadede saç sağlığı için olumsuz bir etki oluşturmaktadır. bu nedenle saçlarımız için seçtiğimiz bakım ürünleirnin doğal olmasına özen göstermelyiiz.
saçlarınızın sağlıklı olarak uzayabilmesi için özellikle saç uçlarında oluşan kırıkları düzenli olarak kestirmye özen göstermelisiniz.
saç kurutma makinesi ile saçlarıma çok kolay şekil versek de açlarımız için sıcak havanın zararlı olduğnu unutmamamız gerekiyor. bunun için saç kurutma makinesini saçmızdan en az 17 cm uzaklıkta tutmamız gerekmektedir. eğer fön gibi amaçlar için saç kurutma makinesin kullanıyorsak eğer soğuk hava özelliğinden faydanlanmak oldukça etkili olacaktır.
saçlarınızın daha canlı ve parlak görünmesini sağlamak istiyorsanız birbirinden zararlı kimyalsallar kullanmak yerine etkili bir yöntem olan ılık suya elma sirkesi karıştırabilirsiniz.

1

gizli karışımımı anlatıyorum. migrostan temin edebileceğiniz tresan marka şampuanın ısırgan otlu olanından alıyorsunuz. alman malı güzel bir şampuan. bu şampuanın içinden çok ufak bir kısmını başka bir kaba döküyorsunuz. ardından aktarlardan yılan yağı, argan yağı, çam yağı ve çörek otu yağını alıyorsunuz. bu tresan marka ısırgan otlu şampuanımızın içine argan yağından bir kapak çam yağından bir kapak yılan yağından bir kapak argan yağından bir kapak ve çörek otu yağından da bir kapak olmak üzere döküp şampuanımızın kapağını kapatıp çalkalıyorsunuz. rengi saydamdan beyaza dönecektir. her duşta 2 kez bu elde ettiğimiz karışımı masaj yapar gibi kullanıyorsunuz. iyice durulamayı unutmayın. her duşta 2 kere unutmayın. bu saçlarınızı besler güçlendirir parlatır ve mükemmel hissetmenizi sağlar. bunun dışında sarımsak işe yarıyabilir bir gece arkadaşımın kafasının yanında saç dökülmesi olmuştu o bölgeye geceleri yatmadan önce sarımsak sardı iki üç günde çıkmış diye hatırlıyorum. badem yağı da işe yarayan başka yağlardan. bunların dışında saçınızı aşırı sıcak suda yıkmayın ve havluyla kuruturken bastırmayın yavaş yavaş kuruttun. masaj yapar gibi. eğer bu anlattığım karışım pahalı gelirse aynı aktarlardan battım sabunu da alabilirsin. el sabunu gibidir ama onun da etkisi şahanedir.

1

sarımsak şampuanları kullan çok işe yarıyo

1

eğer saçlarınız çok dökülüyorsa....
badem yağı: saç bakımı için çok önemlidir
hindistan cevizi yağı :saçınıza çok iyi gelecektir
fındık yağı :saçta ki kepekleri engeller
parlak saç istiyorsanız
argan yağı , zeytin yağı , yalancı safran
beyaz saçlarla doğal kurtulma yöntemleri
avokado yağı , keten yağı , haşhaş yağı

1

eczanelerde saçlar için ampuller satılıyor .1 adet o ampullerden bir kaseye kırılacak .içine 1er kasik zeytinyağı ve badem yağı .iyice karıştırın ve saçınıza yedirin .yarım saat sonra durulayin .1 ay haftada 1 gün düzenli kullanım sonucu farkı göreceksinizdir.

1

sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmak için kendi kullandığım karışımı sizlere söyliyeyim.
yumurta sarısı, zeytin yağı karışımını güzelce saç diplerine masaj yaparcasına uygulayın ve kafanızı streç film ile sarın daha sonrasında 6-12 saat bekleterek durulayın ve duruladıktan sonra argan yağı ile saçlarınızın diplerini yağlayın. göreceksiniz ki saçlarınız eskisinden daha kuvvetli ve sık olacaktır.

1

sarımsak zeytin yağı ve b vitamini içeren ürünler iyi gelebilir