0

allah islam aleminin uygun olarak yaratıcısına söylediği bir tabir, tanrı ise bütün kâinatta insanların ortak bir isim kullanımıdır.

0

islam aleminin yaradıcı allahdır o tekdir başka bir allah yoktur tanrı insanların deyimi hristiyan lar baba rap der allaha her kes kendine nasıl iyi hiss edecekse öyle söyler bende mesela tanı baba diyorum böyle derken ona yakın hiss etmiş oluyor um

0

allah vardir ve birdir hepimizin yaraticisi ondan başka ilah yoktur

tanrı ise biz kulların insanların yani o na verdiği yaratıcı anlamında genel bir ad. allah o nun bize bildirdiği kendi ismi.

0

allah biz müslüman kişilerin tanrısına verdiği addır tanrı ise genel bir tabir olarak kullanılır

0

tanrı genel bir addır. tanrı tapılan herhangi bir şeye verilen isimdir.allah tektir ondan başka ilah yoktur .

2

allah ve tanrı kelimelerinin arasındaki farkı tam olarak şu şekilde açıklayabilirim sizlere.
tanrı , nesillerden günümüze kadar tüm toplumlarda insanların inandıkları her ne olursa olsun verilen genel isimdir. özellikle antik roma döneminde, çok tanrılı bir inanış hakimdi. güneş tanrısı , ay tanrısı, su tanrısı güzellik tanrısı vesaire bu şekilde devam ederdi. hatta insanlar cansız varlıklara ve putlara dahi tapıyorlardı. kendi yaptıkları putları bazen yiyecek şeylerden bile oyarak yapıyorlar, önce secde ediyorlar ,sonra acıktıklarında afiyetle yiyorlar sonrasına hiç girmeyeceğim. :)) işte bu şekilde özellikle tarih öncesi zamanlarda ve dinlerden önce çok tanrılı inanışlar yüzünden tapılan şeylere verilen genel isim olmuştur tanrı kelimesi.
ancak allah tektir ve ondan başka ilah yani tanrı yoktur. biz müslümanlar buna inanırız ve bizim taptığınız inandığımız tek tanrının ismi allah'tır. allah kelimesi, kesinlikle genelde kullanılacak bir isim değildir.
hindistan'da ineklerin bile tanrı olarak görüldüğü bir durum varken kısaca şöyle açıklayabiliriz ki tanrı kelimesi genel bir kavramken, allah kelimesi özneldir ve tek bir yaratıcıya ait olan isimdir.

0

islam aleminde yaraticinin ismi allahtır ama diğer alemlerde tanrı olarak adlandırılir yanlis hatirlamiyorsam necip fazılın bir sözü vardı allah tanrının belasini versin simdi bazi ozentilerde tanri diyip duruyor.

0

tanrı bir dinde yaratıcı anlamına gelir. allah ise müslümanlık dininde yaratıcı anlamına gelir. tanrı ile allah arasındakş farklar vardır. allah birdir, tektir. eşi benzeri yoktur. tanrı ise başka inançlarda değişkenlik gösterir. mesela bir ağaç bir hayvan bir eşyaya bile tanrı denen dinler mevcuttur. inanç çok farklı bir şeydir. allah ise soyuttur, görünmez duyulmaz ama kalple inanılır.

0

necip fazıl’ın dediği gibi allah tanrının belasını versin.

0

islamda yaratıcının adı allahtır.diğer dinlerde ise tanrıdır.

0

allah biz müslümanların islam dininin söylediği bir isimdir tanrı ise genel olarak bütün dinlerin ortak bir yaratıcısı olduğunu ifade etmek için kullanılır ama allah demek daha iyidir

0

inanç olarak bakacak olursak birisi müslümanlık inanışının yaratıcısıdır diğeri başka bir inancın yaratıcısıdır türkler göktürkler zamanından sonra hep bir tanrı olduğuna innıyorlardı ama araştırdıklarında hep göğün ötesinde düşünemediklerinden gök tanrı olayına saplanıyorlar bu da onlara tengri den gelen tanrı kelamını kullanmayı ve yazmayı düşündürmüştür aynı anlama geliyor diyenin yanlışı var demektir

1

allah arapça bir kelimedir. tanrı ise türkçe karşılığıdır.

1

evet vardır biri özel isim diğeri genel yaratan anlamında türkçede tanrı

0

din hocama daha öncesinden bu soruyu sormuştum allah ve tanrının arapçalarını yazdı ve yarısını kapatarak okudu tanrıda farklı ve kötü bir anlam çıkarken allah da güzel hoş olan diye bir anlam çıkıyordu

0

bence fark vardır tanrıyı bir çok farklı şekile sokabilirsiniz ama allahın tasviri yoktur.

1

tanrı; arapça ilah kelimesinin karşılığıdır. doğrudan allah'ı işaret eder ancak; allah lafzının manasını asla ifade edemez..

0

bence fark yoktur.iki dinin birbirinden farklılığıdır.

0

sadece söyleniş tarzında farklılık vardır. aslında ikisi de söylendiğinde akla gelen şey aynıdır.

0

kimse yazmış hiçbir farkı yok diye ma bir fark var kitabımızda tanrı diye bir kelime yoktur yüce allah adı dururken tanrı demek islamiyet'e muhalefet etmek anlamına gelir tanrıda yaratan demek olabilir ama allah dururken allah'ın 99 ismi dururken tanrı demek biraz akla ters sanırım