0

aslında pek bir fark yoktur.allah,islam dininde yaratıcı için kullanılan isimdir.''tanrı'' kelimesi ise yaratıcı için genel olarak kullanılır.

0

ikiside aynı anlamı taşıyor aslında aynı şey demek yani kimileri allah kimileri tanrı diyor bu tamamen inançla alakalı bir durumdur.

0

tanrı genellikle cahil insanların put için kullandıkları kelimedir. allah tek varlığa inanmaktır.

0

allah arapça kökenli bir kelime tanrı türkçe kökenli ikiside yaratıcı anlaminda

0

allah ve tanrı arasında fark varmıdır bence yoktur ama kimi insanlara göre vardır kimine göre tanrı demek günah kimine göre dini gereği tanrı veya allah denilir yani insanlara göre göreceli bir kavramdır göreceli yani

0

fark diye göeülürmü bilmiyorum ama bence tanrı yanlıs bir kelime eskiden farkli dinlerin kullandigi bir kelime ama müslümanların kullanmasını onaylamıyorum kendimce

0

allah müslümanların ve islamiyetin kabul ettiği tek gerçektir tanrı ise birden fazla inanc toplulugunda söylenen bir terimdir

0

aslında tanrı diye birşey yoktu.allah vardır allah bunu anlamayanlara ben şunu söykemek istiyorum bunu anlayamayan insan ya hristiyan ya yahudi yada kafirdir abi bunun başka bi açıklaması yoktur.adam allaha inanmıyor demektir. yani hristiyanlar, yahudilerim kendilerince taptıkları inandıklarına verdikleri isim tanrı oldupu için allhada tanrı deme gereği hissediyorlar.aslında aradaki tek fark şu:
-allaha inannalar müslüman ve allaha kalpten gönülden bağlı olan kişilerdir.ancak tanrıya inananlar hristiyan,yahudi vb. dinden olanlardır. allaha inanmamız gerek çünkü u dünyanın birde öbür tarafı var biz allaha inanmassak öbür dünyada allaha ne diyeceğiz. biz allahın gönderdiği kitaba,peygamberlerine,meleklerine, ahiret gününe inanmassak öbür dünyadaki cehennem azabımızın odunlarını kendi kendimize hazırlamış oluruz.

0

müslüman olmayanlar allaha tanrı diyorlar. ikisininde anlamları ayni aslında

0

allah ve tanrı dediğimiz olay aynı şey. tanrı kelimesi müslüman olmayan inançlarda kullanılan bir şey. aslında tanrıdansa allah demeleri daha iyi olurdu ama neyse ne diyelim. evet tabikide vardır. umarım herkes bunun farkına varır.

0

öncelikle herkese merhabalar bu soruya net bir cevap verilemez ama bir fikir beyanında bulunmak gerekir ise allah arapça kökenli bir kelimedir tanrı ise latince olduğunu tahminen düşünüyorum türkçe de ise tengri denmektedir ben dil kökenlerinde ki değişiklik ten dolayı olduğunu düşünüyorum ama tabiki allah demek islam inancın da olanlar için daha uygundur diye düşünüyorum

0

allah yüce ve tek yaratıcıdır.

tanrı ise olağanüstü güç sahibi ve yönetici olduğana inandıkları çeşitli varlıklara verdikleri genel isimdir

0

isteğe bağlı müslümanlar allah der ikiside yaratıcı en büyük anlamına gelir

0

allah tektir birdir atnrı geneldir bu yüzden allah demek daha mantıklıdır.

0

fark yoktur.allahta tanrıda aynıdır. amaç aynı ama kelimeler farklıdır.

0

necip fazıl kısakürek’in de dediği gibi allah tarının belasını versin. allah’ın 99 tane güzel adı var iken neden kullanmaz tanrı diye hitap edenlere anlam veremiyorum. şöyle düşünmek lazım ahmet adında bir kişiye nasıl isim diye seslenmiyoruz ona adı olan ahmet hitabımda bulunuyoruz öyle allah’ın da 99 adı var tanrı diye hitap edilmesinden ziyade isimlerinden biri hitap edilmeli.

0

tanrı birtakım insanlarin kendine göre taptığı türlü şeyler allah ise dünyayı yaratıp insanları yaratan

0

allah ile tanrı arasında fark yoktur. ikisi de yaratıcı yı ifade eder. sadece kültürler ve değişik dinler arası farklılıktır bu . yok allah farklı tanrı farklı türünden ifadeleri çok saçma buluyorum ben . amir kağan ' ın bir filmi var şuan adını hatırlamıyorum .adam uzaydan geliyor ve dönemiyor . dünya hakkında hiçbir şey bilmiyor . bütün dinlere başvuruyor tanrı sadece ona yardım eder diye ona yalvarıyor her şekilde . bunu da farklı dinlerin inanışlarına göre yapıyor . sonra görüyor ki insanlar yaratıcıdan kendi çıkarları için faydalanıyor yararlanıyorlar . demem o ki , isim sadece ona verilen. bu tür polemiklere girmeyecek kadar herşeyin farkında olsak daha iyi olur herşey .farklılık ayrıştırma yapılarak düşmanlık yaratılmaya çalışılıyor . oysa ki hepimiz bir yaratıcı tarafından yaratıldık . bunu bilerek buna göre davranılması gerekiyor .

0

insanın her zaman allah tarafından yaratıldığını bilmeliyiz.farklılık yok yani tanrıda allah demektir.fakat biz müslümanlar ve islam dininde sadece allah diyoruz.fakat allah'ın 99 tane ismi vardır.

0

arasında söyle fark var tanrı demek biraz basit gibi geliyor bilmem belki sadece bana öyle geliyordur ama gavurlar bunu çok kullanırlar aksıne bizim müslüman kardeşlerimizde çok kullanıyor söylüyorlar ben buna tâbi ki karşıyım ama ne diyeceksin adam böyle söylemek istiyorum ikisi de aynı şey değil mi diyor ama bilmiyor ki ahmak biz müslümanlarin allah dememiz gerektiğini.