0

elbette vardır allah özel isimdir tanrı genel isimdir tek tanrı çok tanrı diyebiliriz ama tek allah çok allah diyemeyiz çünkü allah zaten tektir bu da onun özel ismidir tanrı türkçe gök tengriden gelen bir kelime olmakla beraber şaman geleneğine aittir şaman geleneği de islam dinine çok ters düşer bu yüzdendir ki insanlar tanrı veya allah kelimesinin birbirinden farklı olduklarını iyi ayırt etmelidir .

0

allah veya tanrı bunlar ad dır kültüre ve dine göre bu isimler ve inançlar değişiyor tanrısallaştırma başlıyabiliyor genel olarak yaratıcı

0

allah ve tanrı arasında fark yoktur.sadece yazım farkı vardır.allahın 99 tane güzel anlamlı adları ve sıfatları vardır ama tanrı bunları arasında değildir.

1

allah arapça yazılışıdır.. tanrı türkçe kelimedir. inanç sahibi insanların inandıkları kavramlardır.. yaradan da denilebilir.

0

ikiside aynı şeydir.
insanlar bunu farklı sanar ama aynıdır.

0

islamda allah adıyla geçer. ama biri tanrı dese gavur ilan edilir. hep derim önemli olan niyettir. ikisinde de kastedilen, tek olan yaratıcı ise sorun yok.

1

allah ismi arapçadır.. tanrı türkçe kelimedir. ikisinde de anlatılmak istenilen bir yaratıcının varlığıdır.

0

allah ve tanrı arasında bir fark yok ikiside aynı anlama geliyor biz müslümanlar allah diyoruz. diğerleri ise tanrım diyor yani

0

fark yoktur.dinlere göre isim farklılığı vardır sadece

0

allah ve tanrı kelimeleri arasında fark yoktur ikisi de aynı anlama gelmektedir mesela biz müslümanlar allah deriz hristiyanlar veyahut felsefeciler ise tanrı derler ikisi de aynı şeydir aynı anlamı taşımaktadırlar

0

allah ve tanrı arasında fark yoktur. sadece dinden dine söyleyiş değişir.

0

allah ve tanrı arasında sadece dillerin arasında olan fark vardır.

0

bu evrenin yaratıcısına her uygarlık da farklı bir isim telaffuz edildiği gibi günümüz global çağda da bu böyle devam etmektedir.araplar allah der, hristiyanı tanrı, yahudi yahova denir, evrensel olarak tanrı telaffuzu yakıştırılmıştır.

0

bence bir faklılık yok. isimler farklı olsa da kastedilen şey aynı. o yüzden fark görmüyorum.

0

bence bir farklılık yoktur sesleniş şeklimiz de daha çok allah deriz ama tanrı demekte aynıdır.çünkü biri türkçe biri arapçadır

0

tanrı ve allah arasındaki fark dil farkıdır allah arapçada gelen türkçedeki tanrı.

0

allah ve tanrı arasında bir fark yoktur. tanrı allah'a verilen isimdir. allah kelimesi ise kuran'da rabb'in kendine verdiği isimdir bu yüzden müslümanlar tanrı'ya allah derler.

0

allah müslümanlarca 99 ismi olan ve ismi ile hitap edilmesi gereken yaratıcıdır. tanrı ise genel dinleri kapsar tanrı dersek yaratıcı demiş oluruz ama sadece hangi dinin yaratıcısı olduğunu belirtmemiş oluruz.

1

allah hiçbir şekilde birşeye maruz kalmadan var olandır sonsuzdur mükemmeldir ezelidir ama insan ise sonlu sınırlı bir varlık ve allah tarafından yaratılan varlıktır.

0

allahın 99 ismi var ve bunların içinde tanrı yer almıyor .tanrı sadece yabancıların kullandığı isim ama asıl allahtır.