0

oncelikle cezalar caydirici degil. suan bircok trafik cezasinda parasini ode devam et mantiginda malesef. sen bu kisinin ehliyetine el koy, zorunlu alkol tedavisine baalat bakalim bir daha yapiyor mu? tabi takip edilecek bu kisi. gittim demesiyle inanilmayacak. ulkemizde bircok kisi tedavilik de. iste bakma.

0

çünkü o kişilerin genellikle ya paraları çoktur ya da çok dengesiz kişilerdir. ben şahsen bir kere ceza yersen bir daha o lanet şeyi içmem,şu ana kadar hiç içmedim zaten içmeyide önermem.

0

hani bir söz vardır. insan yedisinde neyse yetmişinde de odur.. diye hani ondan dolayı alkol içip araba sürüp ceza yediklerinde bile akıllanmayan insanlar çok yani demek ki bunların paraları da çok akıllanmıyorlar. gerçi bazı insanlar ödemiyor diye biliyorum çünkü normalde af geliyor ya para cezalarına falan ondan dolayıdır ve bir de bunlar alkol bağımlısı olduğu için artık alışkanlık haline getirmişler hobi edinmişler kendilerine yapacak bir şey yok yani anca bu kadar diyebilirim onlar için.

0

çünkü alkol bağımlılığı çok büyük bir rahatsızlıktır. alkol içmek öyle bir kaç defa ya da zevkine yapılan bir durum olmuyor maalesef genelde. alkollü olarak araç kullanan kişilerde genellikle alkole dayanıklılığı olmayan ve bağımlılığı olan kişilerdir bence. bu kişiler gözleri dönmüş bir şekilde her ortamda ve her şartta alkolü tüketmekten geri kalmazlar.bu yüzden ne aldıkları cezalar ne de birilerine zarar verme düşüncesinin hiçbir önemi yoktur onlar için.aslında yaptırım olarak ceza bile gerekmez , vicdanı olan bir kişi alkollü araç kullanırken kendisine, aracın içerisinde bulunan ailesine ya da trafikteki herhangi başka kişilere zarar vereceğini bir an olsun aklından çıkarmazsa o şekilde sarhoş olarak direksiyonun başına kesinlikle geçmeyi aklından bile geçirmez. o yüzden bu gibi kişilere ne para cezası fayda eder ne de başka bir şey. içmeye de devam ederler o şekilde araç başına geçmeye de cesaret ederler. çünkü onlar yüksek bağımlılığa sahip kişilerdir.

1

haydan gelen huya gider :)
alismis kudurmustan beterdir diyebilirim :)