0

hayatta benim gorusum nazar insanlar uzerinde etkisi olan bir seydir.cunku insanin gözü kalabiliyor insan bazen ic cekebiliyor eşya guzellik veya da taki gibi seylerde olabiliyor.ama sihire gelince bu olay tamamen göz yaniltmasidir.

0

yani nazara inanıyorum da şimdi şöyle bir şey var yani dünyada ne var ne yok bunu biz bilemeyizvsadece rabbim bilir. sihir muhabbeti gözümle görmedim ama sadece allah bilir rabbim daha neler var etmiş diyorum ya biz bilemiyoruz biz şu an sadece dünyada yaşıyoruz ama rabbimin var ettiği ,yarattı başka neler var onu maalesef göremiyoruz onu sadece allah bilir. nazar herkes inanır, dinimizde vardır zaten nazar büyü yani var.

1

ikiside var inanıyorum. özellikle nazara çok inanırım. gözüyle insanı hasta eden insanlar var gerçekten. nazardan korunmak çok önemli özellikle sürekli olarak nas ve felak surelerini okumalısınız. büyü ise ona çok inanan ya da hiç inanmayan insana daha çabuk etki ediyormuş. ama yapan da yaptıran da çok büyük günaha girmiş oluyor. uzak durmak lazım bu işlerden. allah'a şirk koşmak ile aynıdır büyü yaptırmak.

1

nazar da buyude dinimiz de vardir nazardan ve buyuden korunmak icin felak ve nas surelerini cok okumak tavsiye edilir buyu yaptiran ve yapanin cok buyuk gunahi vardir

1

nazara pek inanmam ama bazen nazarı göz değmesine yorumluyorum.sihir zaten bir hayal ürünü gibi birşeydir gerçek bir olay değildir.