0

vallahi şimdi sorsanız köyde yaşayanlar şehir hayatı yaşamak isterler, şehirde yaşayanlar da köy hayatı yaşamak isterler.ama ben köy gibi bir yerde yaşıyorum ve halimden çok memnunum ve hiçbir zaman şehir hayatı yaşamak istemedim çünkü ne varsa köyde var ya.. doğallık burada şehirlerde dairelerde apartmanlarda insanlar köle gibi yaşıyorlar ruhları daralıyor kendilerini hapiste gibi hissediyorlar. halbuki köyde öyle değil .istediğin zaman dışarı çıkabiliyorsun istediğin zaman eğlene biliyorsun o yüzden köy hayatını tabii ki de tercih ediyorum ve yaşlanana kadar da köyde yaşamayı tercih ederim gerçekten bundan hiçbir zaman yüksünmem.

0

ben kendim köyde dünyaya geldim daha sonra eğitim olsun iş olsun bundan dolayı büyük şehirlerde bulundum.şu anda izmirde yaşıyorum.ama büyük şehir insanı çok yoruyor.kalabalık, gürültü ,trafik bu kadar sıkıntının içinde çok yorucu oluyor.köyde yaşam daha güzel bence hava temiz trafik yok, sebze meyve daha taze.biraz daha ekonomik yönden ucuz. bu yüzden köy hayatını tercih ederim

0

alışkanlık meselesi sanırım benim eşim çok sever köy hayatını orda yaşamayı ama o hep öyle ortamlarda büyümüş. ben ise tam tersi hiç alışık değilim ki tavuk görünce korkan bir insanım . aslında evet temiz hava daha doğal ortam çocuklar için belki daha güzel olabilir ama şehirdeki imkanlarda olmuyor olsa bile 1 saatlik mesafede oluyorlar. o yüzden eşimle arada kalıp anlaşamadıgımız belli başlı konulardan biridir bu da malesef. gönül ister herkesin istediği olsun ama işte arada olmuyor. aile olunca kararlara saygı duymak gerekiyor.

0

ben normalde izmirliyim hiçbir zaman köyde falan yaşamadım. şehir'de yaşadım. yani köyüm olmadığı için köyde yaşamak istemem. çünkü köy hayatı gerçekten de çok zor. allah sabır versin köyde yaşayanlara ve köy kadınları çok çalışıyorlar. yani ben şahsen orada yapamam diye düşünüyorum. hani yaşayamam ya ben köyde falan işim olmaz benim ama bazı insanlar köyü çok seviyor yaşam tarzını ama ben şehir'de doğup büyüdüğüm için bir de izmir kız olduğum için köy hiçbir zaman tercih etmem.

0

şehirde yaşıyorum ama köy hayatını çok seviyorum yaz aylarında mümkün olduğunca köye gitmeye çalışıyorum

0

ben şehirde yaşıyorum ama köy hayatını hiçbir şeye değişmem köyde her şeyi kendin üretip tüketiyorsun. şehirde öyle değil ama. şehirinde köyünde dezavantajı vardır.şehirin dezavantajlarına değinecek olursak çok gürültülü bir hayat vardır şehirde. çok kalabalık ve stres hattini fazladır. köyün de dezavatajları ise eğitimden yoksun kalmak, sağlık sorunları ( sağlık sorunlarından kastımız bize bişe olduğu zaman hastaneye yeteşmenin çok geç kalınması der.)