0

22-02-1964 yılında konya sarayönü’nde doğan mesut akutsa, türk dizi, tiyatro ve sinema oyuncuları arasında en bilindik isimlerden biridir. öğretim hayatına konya’da başlayan ve ilköğretimi burada okuyan akutsa, orta öğrenimini afyon’da yapmıştır.
öğrenimini tamamlayamadan okulundan ayrılmak zorunda kalan mesut akutsa, bu sırada babasının vefatıyla da, yeni bir başlangıç için ankara’ya gitmiştir. ankara’da halk eğitim kurslarına giderek kendini geliştiren sanatçı, burada teknik ressamlık sertifikası alarak tiyatro eğitimine de başlamıştır. ilk olarak 1985 yılında tiyatro oyunculuğu yapmaya başlayan metin akutsa, 6 yıl süre ile ankara’da çocuk tiyatrosu oyunculuğu yapmıştır.
1992 yılında hadi çaman yedi tepe oyuncuları arasına katılan akutsa, istanbul’a da yerleşerek oyunculuk kariyerine burada devam etmiştir. ilk televizyon dizi oyunculuğuna 1993 yılında başlayan sanatçının, bu dönemden sonra yıldızı parlamış ve dizilerin, filmlerin aranılan yüzleri arasına girmiştir. günümüze kadar pek çok projede yer almış akutsa, en son karagül adlı dizide başrol oyuncuları arasında yer almıştır

0

bu ismi şu ana kadar hiç duymadım. bilen var ise yazsın da biz de öğrenmiş olalım.