1

hayalimde iki meslek vardi benim. ya ogretmen olacagim insanlara yeni birseyler ogrrtmeliydim ya da bir kitapci dukkanim olsun yine insanlarin yeni birseyler öğrenmelerine, okumalarina tesvik olmaliydim. suan ikisini de yapamiyorum ama eger suan buradan kazandigim belli miktari yaparsam birisini yapma imkanim olacak. onun burada cabaliyorum resmen. kendimi yırtıyorum diyebilirim. bakalim ne olacak. sitede de iki kati kazanc olsa ne guzel olurdu halbukisi.. :d :d o zmaan var ya hic nrfes almaz, resmen motora baglardim cevap vermede. yani o hedefi tutturabilmem icin resmen nefes almam diyebilirim....

0

küçükken polis olmaktı hayalim. şuan hayal olarak değil ama mantık olarak sorarsanız bankacı öğretmen falan olmak isterdim kendilerine göre zorlukları var tabiki ama hiç değilse saatleri belli aldığın para belli o açıdan rahat işler.

0

aslinda hayalimde bir meslek vardi ama artik hayal olmakdan cikti,maddi anlamda ulasabilir durumdayim suanda..
bu meslegim muteahhitlikti.
neden istedigime gelince;insanlara ev yapmak topluma bir hizmet gibi dusunuyorum.
barinma ihtiyacina benimde karsilik verebilmem guzel birsey.
birde isin kazanci var tabi ki,oturup defter defter hesap yaptiginiz da sonunda iyi bi para kaldirdiginizi gorursunuz zaten.
bu ortalama 30-50 arasidir kucuk insaatlerde..elbette daire basi 100-200 bin tl kazanan muteahhitler de var.. ozellikle villa projelerinde efsane inanilmaz kârlar donuyor.
birde bu isin imaji var tabiki cevrede ki algisi sizi biraz simartabilir.:)
gelirinize gore de yasam standartlarinizin da hayli hayli iyi olmasi da cezbedici kismi.
isin birde enteresan boyutuna bakmak gerekirse;dusunsenize 15 katli bir bina ve ayakta duruyor,tonlarca yuke ragmen,yuzlerce insana ragmen.. ve bunu sizin finans ettiginizi dusunun,sizin yaptiginizi dusunun..bu bile ayri bi gururdur..
ikinci olarak uretim hedeflerim var tabi ama bu ayri bi konu.
ne urettiginin onemi yok aslinda,maksat bunu turkiye de uretip yurt disina satabilmek,burada da amac ulkeye katki.. kisaca fabrikatorluk diyelim biz buna da :)

1

bu arada bu bölümleri neden bu işi mesleği neden istiyorum. çünkü eğer gastronomi okursam yemek yapmayı ve yemeklerle uğraşma yeni tatlar keşfetmeyi seven birisiyim. eğer okul öncesi öğretmenliği okursa kreş bir öğretmen olarak çalışırsan bunun da sebebi çocukları çok sevdiğimden dolayı bu mesleği tercih ederdim.

1

aslında hayalimde tek bir meslek yok. biri okul öncesi öğretmenliği okuyup bir kreşte öğretmen olmak ya da kendi kreş yerimi açıp orada tekrar öğretmen olmak isterdim. ikincisi ise gastronomi okuyup yüksek bir restorantta orada şef olarak çalışmak isterdim. aslında her ikisini de yapmak istiyorum ikisi arasında kararsızım öyle yani. bakalım hayırlısı...