0

oyalanma dan geri dönüp karaya çıkardığım eşyaları güvenli bir yere taşımaya çalıştım. bu iş bugün günümü aldı. ayrıca akşam olmak üzere olduğu için yatacak bir yer yapmam gerekiyordu. daha sonra adada yırtıcı hayvanların olmadığını anlayacaktım. ama şimdi güvenli bir yer yapmalıydım. getirdiği sandıkları cebreme dizerek küçük, kulübe gibi bir şey yaptım. yiyecek işine gelince hangi yoldan çözeceğimi bilmiyordum; fakat kuşu vurduğum koruda iki üç tavşanın koştuğunu görmüştüm. gemiden getirdiğim eşyalardan sonra tekrar gidip ip, yelken gibi karaya taşıyabileceğim malzemeleri getirmeyi düşünmeye başladım. çıkabilecek en ufak bir rüzgârda geminin parçalanacağını iyi bildiğim için oradan işime yarayabilecek bütün eşyaları getirmeye hedefliyorudum. daha önce kullandığım salı tekrar kullanamayacağımı bildiğim icin gemiye tekrar yüzerek gitmek zorundayım. bu sefer üzerimde ki elbiseleri karada çıkarıp öyle gittim. gemiye gittiğimde önceki seferden kazandığım deneyimle bu sefer daha hafif ve fazla yük yüklemeden bir sal ayarladım. ise yarayacak iki çuval dolusu çivi, mıh, bir düzine el baltası, burgu, biraz barut ve bir av tüfeği getirdim. bunlardan başka çok sayıda elbise, yelken bezi, yatak takımları alarak büyük bir kolaylıkla bunların hepsini karaya çıkardım.

0

evet ben intibahı çok beğenerek okumuştum. bir kadının ne kadar küstah olduğunu anlatan bir eserdir. eserin ilk başları biraz sıkıcı ama ortalardan sonra güzel ve akıcı bir eserdir.maypekerin dimaşup'u nasıl kötü yola düşürecğini planlayan bir kitaptır. ve ali bey'in dilaşub'a nasıl sahip çıktığını anlatın bir eserdir . herkese tavsiye ettiğim bir eserdir.

0

sıcak ekmek diye bir öykü okumuştum. nalet gıcık bir kadın var, bir de oğlu var. oğlu askere gidiyor kadın kimseaiz çünkü kadını kimse sevmiyor yalancı dedikoducu karaktersiz bir kadın yani kötü bir kadın. sonra evinin kapısını aç biri çalıyor. bana yiyecwk verir misin diyor ve kadın yeni yaptığı sıcak ekmeklerden veriyor. 1 hafta sonra yine aynı kadın geliyo ve yine sıcak ekmeklerden veriyo. sene böyle geçiyor. en son artık bu durumdan sıkılıyor ve kadın gelince sıcak ekmeklerden yapıp içine fare zehiri koyup veriyor. dilenci kadın yolda giderken bu nalet kadının oğlunu dinlenirken görüyor, açmısın sıcak ekmeğim var sana da vereyim mi diyor ve nalet kadının oğluyla ekmeğini paylaşıyor. sonra ikisi de ölüyor. nalet kadın bu durumu öğrendiğinde iş işten geçmiş oluyor. yani mesele kadının nalet olması değil mesele biziz. her kötülük eninde sonunda bize geri döner ama şimdi ama sonra illaki döner. mesela bugün bir kötülük yapptıysanız iyi düşünün size dönüşü daha ağır olacaktır. öyle kurtuldum falan değil olay öleceğimiz günde olsa yaptıpımız her kötülük fititl fitil çıkacak bşzden.

0

benim başarı ile ilgili hikayelere inanılmaz derecede ilgim var sıfırdan zirveye yükselen o insanlara hayranım ben, ve her zaman merak etmişimdir azim mı ? yoksa şans mı ? diye hiç bir zaman da cevabını tam olarak öğrenemedim çünkü sıfırdan zirveye çıkmak şans dışında birşey olamaz diye düşünüyorum bı yandan da azim olmadan olmaz diyorum kararsızım yani emin değilim hiç bir zaman olamadım .