0

evet mümkün ama çok yetiştirebilirsiniz. mesela saksıda soğan yetiştirmeye kalksanız en fazla 2-3 tane falan çıkar, patateste öyle.

0

eğer yeriniz müsaitse tabiki patates soğan yetiştirmek mümkündür ben pencerenin önünde saksıda soğan geliştiriyorum kendim yemek icin insan isterse herşeyi yapar

0

tabi ki de mumkun bahce varsa bahcede hem dol hem lezetli insanlar balkonunda bile yetistirebilir yeter ki istesinler

1

eğer yeriniz müsaitse mümkündür. balkon bunun için uygun bir yer olabilir. yeri dar olanlar için katlı aparatlar satılıyor çok yetiştirmeyi düşünürseniz. ama ilk önce denemek isterseniz,

evde yeşeren soğanları beş litrelik su şişesine delikler delip, içine çay pozası doldurarak bu deliklere birer soğan gelecek şekilde ekin ve ara ara sulayın. yeşil soğanlarınız kısa zamanda hazır olur. kuru soğan için soğan tohumu ekmeniz gerekir ve çay pozası besleyicilik açısından yeterli gelmeyecektir. onu da birazdan anlatacağım patatesi gibi ekebilirsiniz.

seçeceğiniz ufak patatesleri bir çuvala iki kat toprak attıktan sonra yerleştirip, üzerine iki kat daha toprak koyarak ekebilirsiniz. arada sulayarak yeşermesini sağlarsınız. üzerindeki yeşil kısmı ömrünü tamamladığında kök kısmında taze patatesler sizi bekliyor olacaktır. soğan içinde benzer bir yöntem izlenebilir.

internette bu tarz deneyimlerini paylaşan ve tecrübelerini aktaranlardan fikir edinilebilir.

1

evden kastın bahçeli ev ise yetiştirilebilir ancak patates oldukça zor iklim şartları da önemli patatesde çünkü