0

verimli ders çalışmak için ilk olarak hazırlıklı olmak gerekiyor yani çalışacağımız dersin materyalleri ve eşyaları hazır durumda olmalı.ikincisi ise sosyal medyadan telefondan internetten uzak durmalıyız internete sosyal medaya erişebilecek tüm elektronik eşyaları ortamdan almamız gerekiyor.üçüncü olarak dinç olmamız gerekiyor uykumuzu almış ayakta diri bir şekilde olmamız gerekiyor.dördüncü olarak ders çalışacağımız dersin konularını bilmeliyiz ve ders çalıştığımız ortamın sessiz olması verimi arttırır.bunun için sınav haftası gece çalışmayı tavsiye ederim.sabah okuldan geldikten sonra yemeğinizi yiyip yatın gece kalkın sabaha kadar çalışın ses yapan yok işinize karışan yok kafa rahat bir de çalışp uyuyunca aklınızdakiler azda olsa gider buyüzden gece çalışın derim.tabiki ginede siz bilin bu benim düşüncem.

0

verimli çalışmanın en temel prensibi öncelikle etrafından zırt pıt bildirim gelen telefon, bilgisayar vb. aletleri ki bunlar ders esnasında ki odaklanmış bir zihni darmaduman eder. ayrıca ders çalışırken eğer gelecekteki hedeflerinizi hayal edip ona ulaşmak için bir şeyler yapma zorunluluğunuz olduğunu hissettiğiniz zaman sınava zorunluluk için değil hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olan bir basamağa dönüştürürsünüz.

0

ders çalışmalıyız ve konuları tekrar etmeliyiz

0

programlı olmalısın, paniğe kapılmamalısın, zaman ve çalışma programını verimlilik açısından değerlendirmen gerekiyor.
eğer çok çalışmadığın bir ders var ise kısıtlı zamanda o derse yüklenmek yerine, geçebileceklerin ya da not ortalamanı yükseltebileceklere yüklenip mümkün olan en yüksek notları alıp zayıf olduğun dersi de zamana yayarak çalışmak en çok kullanılan yöntem. kolay gelsin :)

0

tabii ki dersleri önceden tekrar etmek ve biriktirmemek.sınav haftasında da bol bol soru çözmek gerekir.