1

sınavlara çalışmak insandan insana değişir mesela benim kızım hafta içi akşamları ve geceleri çalışmayı seviyor ve geceleri daha çok çalışıyor geceler onun için daha verimli olduğunu söylüyor ama hafta sonu cumartesi günü gündüz saatlerinden başlıyor akşama doğru birkaç saat ara verip akşam yine başlıyor geceye doğru yani sadece hafta içi gündüzleri çalışmıyor geceleri çalışıyor ama hafta sonları hem gündüzleri hem de geceleri çalışıyor sınava hazırlık için.

1

insanlara göre değisir ben üniversitede ikinxci ögretim ögrenccisydim ve hayatta erken kalkıp ders calısamazdm hatta havanın kararmasını beklerdim

0

sınavlara gece çalışmak daha iyidir yatmadan önce alıştığınız dersi daha iyi anlarsınız ve daha iyi hafızanız da kalır. beyin uykuya daldığı zaman gün içerisinde yaptıklarını tekrarlar aslında siz gündüz de çalışsanız gece de çalışsanız bunları tekrarlarını uykunuz da. ancak gece uykuya daha yakın bir süre olduğu için gece çalışmak hafıza açısından daha verimlidir. yalnız lütfen sabahlamayı bu çok zararlıdır. çünkü ders çalılırken sabahladığınız zaman uykusuz kalırsınız ve yeterince verim alamazsınız yani beyniniz uyuşur anlama ve algılama kabiliyetini kaybedersiniz. hafızanızı daha az çalışır. bu yüzden mutlaka uykunuzu alın öyle çalışın.

0

gece daha sessiz ve rahat bir ortam olduğu için ben geceyi tercih ediyorum.uykumun gelmesi gibi dezavantajları var ama işe yarıyor genelde

0

gece çalıişmak daha verili olur fakat bunun için uykunuzu akmanız depolamış olmanız lazım.ben sınavdan önceki gü okuldan eve gelir gelmez yemeğimi yerimi tuvalete giderim ve direk uyurum.saat altı gibi uyurum ve saat gece onikide kalkarım.uykumu almışımdır ve yarım saat uykumu açarım yemek yerim ve derse başlarım gecenin sessizliğinde hayatımı değiştiren sınavları düşünerek çalışırım okul saatine kadar devam eder çalışmamam çalışmaya saat birde başlarım ve saat sabah yediye kadar devam ederim hem aklımdakiker aklımdan çıkmaz hem uykum çünkü gece çalışınca kimse rahatsız edemiyor sessiz ortam uykun yok uyuyunca aklındakiler bir nebzede olsa gidiyor.

0

bu konuda tercihler tamamen kişiseldir.çünkü bazı insanlar sessiz bir ortamda uyku sorununa dayanaklı kalarak gece çalışmayı tercih edebilir.fakat benim şahsi görüşüm ise kişinin geceleyin uykusuna alması, gündüz öğrendiklerini de kalıcı olarak hafızasını kaybetmesi bakımından gündüz çalışmak daha verimlidir. çünkü eğer gün içerisinde yeteri kadar istirahat yapılmamış ise,geceleyin belli bir saatten sonra insan metabolizması uykuya dönük bir tavır sergileyecektir. bu da kişinin ders çalışma performansını belli oranda düşürür. fakat gün içerisinde eğer ki kendimize ait uygun bir ders çalışma ortamımız ve aşırı gürültülü bir ortam olmaz ise ve ders çalışma zamanlarımızı planlar isek, gündüz de gayet verimli ve kalıcı öğrenmeler gerçekleştirebiliriz.

0

bence gece daha sessiz olduğundan ders çalışmak için ideal saat

0

bana göre gece çalışmak daha verimlidir. gündüz calıstıgımızda gün içerisinde yaşadığımız yaşayacağımız diğer olaylar bizi etkileyebilir ve calıstığımız derste boşa gidebilir.

0

bence subjecktif ve kişiden kişiye değişen bir bilgi sabah uyandığında zihnin açık olur ama en verimli yolu kendin bulmalısın hem sabah hem akşam çalışabilirsin ve aradaki farkı görebilirsin

0

bence gece calismak daha iyi cunki gecs calistiginda illaki aklinim biyerinde oluo

0

kesinlikle gündüz çalışmak daha verimli. hatta imkanınız varsa sabah 9 civarı çalışmaya başlamak en iyisidir. özellikle sayısal derslerde çok faydasını görürsünüz.

0

bence akşam çünkü ne kdar çalışısanız çalışın o bilgi beyninize kazınır ve bence akşam

0

çalışmamak daha verimlidir çünkü hayatımızı sınavlarla belirliyorlar