0

aslında kış ayları temizlik ayları olarak nitelendiriyorum. tabi ki insana etkisi de göz ardı edilmemelidir. korunmanın bir çok yöntemi vardır. 1 kaşık pekmezi 1 bardak su veya süt ile karıştırıp içiniz. sıcak tutar. cild korunması için bırakın korumayın hastalıklarınız soğukta tedavi olur. hele ki fazla kilolardan kurtulmanın diğer bir yoluds soğuktur. günümüz teknolojisinde şok masajı ile yağlar eritiliyor. yağları aşırı derecede dondurup kalıplaşması sağlanıyor daha sonra kırılıyor ve öğütülüyor.

0

bol bol su tüketerek , bakım kremlerini abartmayacak şekilde kullanarak korunabiliriz.

0

kışın en birincil tercihim koruyucu kremler oluyor nemlendirici olmadan dışarı çıktığım zaman ellerim ve dudaklarım da daha fazla yaşamak ile birlikte cildimde kuruluk ve hatta çatlaklar oluşuyor. bunun için de en birincil kurtarıcıyı kremler olarak görüyorum.

0

sık duş almayarak,cilt bakım kremleri kullanarak, bol su içerek,koruyucu ekipmanlar(bere,atkı vs.) kullanarak korunulabilir

0

yaz kış demeden güzel ve kaliteli bir nemlendirici kullanmak çok çok önemlidir diyebilirim.

0

ilk olarak da cildimizi soğuktan koruyarak sıcak tutmamız lazım ki cildimiz kuruyup zarar görmesin. cilt kremi sürerekte zarar görmemesini sağlayabiliriz.

0

kuru ciltler en az 2 günde bir yağ yapılı bir nemlendirici kullanmalı
normal ciltler ise su bazlı bir nemlendirici ile max. 2 günde bir cildi nemlendirmeli

0

c vitamini içeren meyveler tüketmeliyiz mandalina, portakal gibi ayrıca gerekli kremi eczanemizden alarak korunabiliriz.

1

portakal suyu c vitamini cildi dış etkenlerden korur her akşam yatmadan 250ml süt içmek eldiven takmak cilt kremleri normal kremler eli soğuk havadan geldikten sonra sıcak su ile değil de soğuk su ile yıkamak evde iken sıcak su ile yıkamak dışarı çıktığınızda elinizi cebinizden çıkartmamak ve son olarak zeytin yağı özlü krem ve el limon kolonyası sıkmak ama elinizee yara var ise sakın sıkmayın çok acıtıyor.

1

ph dengesini koruyacak ve kışın zararlı etkilerine uygun üretilmiş nemlendirici kremler , doğal yollarla sağlanan besin takviyeleri , aktarlardan alınabilecek bitki karışımları ile kuruma, soyulma, yıpranma gibi etkenler ortadan kalkacaktır.

1

atkı ve bere eldiven gibi seyler kullanarak olabilir.duvarlarımızi da atki ile kapatarak cildimizi kamufle etmis olabailiriz.

1

soğuk havaların etkisiyle cilt normalde olması gerektiğinden daha kuru ve gergin hale gelir ve çatlaklar, pullanmalar, dökülmeler oluşur buna bağlı olarak cilt daha hassas hale gelir çabucak morarabilir ve kızarabilir. çatlarları önmelek için öncelikle bu çatlakların kuruluğa bağlı olduğunu unutmayın ve düzgün bir nemlendiriciyle (ben genelde vazelin kullanırım) nemlendirin

1

kışın çatlayan ve kuruyan cildimizi soğuktan korumak için bol bol nemlendirici kremler sürmeliyiz. böylece hem soğuktan korunmuş olur derimiz hem de nemlenmiş olur ya da akşamları yatarken peeling uygulayabiliriz.

1

kremler, yağlar , peeling bunlar da çözüm ama en önemli çözümü soğuktan korumanmak için dışarı çıkmamak

1

kışın cildimizi dış etkenlerden korumanın en iyi yollarından bir tanesi , soğuktan etkilenen ve çatlamaya başlayan tenimize koruyucu krem sürmektir . bunun dışında aklıma başka yöntem gelmiyor.

1

gece yatmadan guzelce nemlendiriyorsun uyaninca da bir guzel yikiyorsun :)

1

cildimizi cilt tipimize uygun bir nemlendirici ile duş sonrası nemlendirmeliyiz. sabun yerine nemlendirici duş jeli kullanılabilir. ayrıca vücudumuzu susuz bırakmamamız oldukça önemlidir.

1

soğuk havalar cildimizi çok cabuk kuruttuğu için sürekli olarak nemlendirici kremler kullanılmalı bilhassa vazelin bu konuda çok etkili

1

cıldımı sureklı temızledıkten sonra 50 faktor gunes kremımı suruyorum sabah aksam .sonra nemlendırıyorum

1

öncelikle kışın cildimizi soğuktan korumak adına kendimizi bir nevi soğuğa alıştırarak koruyabiliriz peki bu nasıl olur öncelikle üzerimize biraz ince giyinerek tabi hasta olmamaya da dikkat ederek hafiften hafiften soğuğa gireriz üşüdükçe üstümüze bir kat mont benzeri artık elimizde nasıl bir giysi çeşidi varsa onu giyerek soğuğa yavaş yavaş alıştırırız vücudumuzu bu şekilde vücudumuz soğuğa alışarak soğuğa karşı daha dirençli bir hale gelir bir nebze de olsa sonra burası önemli sıcak bir yere geçtiğimizde üstümüzdeki mont tarzı giysileri çıkartmamız lazım eğer ki çıkartmaz isek oradaki ısı vücudumuza etki ederek kendini rahatlatır ve dışarı çıktığımızda anında üşümeye başlarız mesela karlı bir günde bir köyde dolaşıyoruz ve bir eve girdik evde de soba yanıyor sıcaklık 40 derece eskiler bilir sobalı evler hamam gibidir :) neyse işte bu sıcaklıktaki eve girdiğimiz zaman vücudumuz bu sıcaklığa uyum sağlamaya çalışır tıpkı soğukta da uyum sağladığı gibi