0

çocuklarımıza internetin kötülüklerin öğretirken öncelikle beli başlı şeylere dikkat etmeliyiz. birincisi küçüklükten bu yana internetin doğru kullanımı çocuklara öğretilmelidir. internetin amacı anlatılmalıdır. bilgilendirici özelliği ön plana çıkarılmalıdır. internet kullanırken sitelere dikkat edilmesi gerekir. belli başlı siteler kullanılmalıdır. çocuklarımıza anlatırken dayanaklandırdığımız şeyler mantıklı olmalıdır. gelişigüzel bilgi vermek yerine daha düzeyli bilgi verilmelidir.

0

günümüz de teknoloji'nin bu kadar gelişmiş olması çok zor olur. ama küçüken onları alıştırmak gerekiyor. her şeyi küçüken öğretmemiz gerekiyor. her şeyin başı eğitimdir.

0

yasaklayarak değilde onun zaralı ve yararlı yanlarını anlatarak vazgecirebilirsin

0

çocuklarımızı internetin kötülüklerinden ve televizyonun kötülüklerinden koruyabilmek için bir takım önlemler ve davranışlar sergilememiz gerekiyor.ilk olarak televizyonun kötü özelliklerinden bahsedecek olursam ,televizyonda çocuklarımızın izlediği her şeyi birebir boş levhaya işlenir gibi alıp bunları beyinlerine kaydettiğini düşünecek olursak izleyecekleri programlarda şiddet ve kötü davranışa heveslendirme ve sosyal anlamda kişiliklerine zarar verecek programlardan onları uzak tutmamız gerekiyor.bunun için öncelikle çocukların gelişim dönemi olan 0 ile 6 yaş döneminde kesinlikle şiddet ve cinsel içerikli programlardan, hatta çizgi filmlerden onları uzak tutmak en mantıklı davranıştır.çünkü birçok kişiye göre çocukların 16 dediğimiz en büyük hafıza sağlık alanı 0 ile 6 yaş arasında şekilleniyor.bunun yanında biz çocuklarımıza bu tarz programları izletmiyorken, onlar yanımızdayken bizde izlememeliyiz bunun televizyon yerine örneğin kitap okuma aile için eğlendirici ve eğitici oyunlar ve onlarla sohbet ederek öğrenmelerini ve televizyonun kötülüklerinden onları korumayı başarabiliriz.
internetin kötü etkilerinden korunmak için ise özellikle çocuklarımızın kullandığı cihazlara bazı filtre programları kurmak mantıklı bir uygulamadır.bu filtre uygulamaları ile çocuklarımızın dolandırmaya çalışan kendilerini kötü davranışlara mail etmeye çalışan bilim uygulamaları diyebilirsin ama en çok şahsen dikkat edilmesi gereken konunun sosyal medya araçları olduğunu düşünüyorum çünkü günümüzde birçok kötü niyetli insan çocuklarımıza bu sosyal medya araçlarıyla ulaşıp onları kendi kötü emelleri için kullanmaya da çalışabiliyorlar
.bunun içinde çocuklarımızın her ne olursa olsun her şey bizimle paylaşabilecek düzeyde bir iletişim kurarak onlarla bu şekilde güven bağımızı güçlendirmeliyiz.onlarla her zaman iletişim halinde olarak dinleyerek başka insanlardan bu şekilde beklentiler ve arayışlar içine girerek yollarını kaybetmelerini önleyebiliriz.

0

önce tembel olmamak lazım. birçok anne çocuğu susturmak için eline telefon veriyor ve önüne televizyon acıyor. en başından önlem almak lazım yani belirli saatler haricinde telefon ve televizyonla başbaşa bırakılmamali. planlı programlı yaşamaya çok küçük yaşta alışmalı. yani televizyon telefon saati olmalı beklemeli ona göre şartlanmalı. televizyonda özellikle son dönem dizilerinden biraz uzak durmak çocuk için fedakarlık yapmak gerekiyor. son dönem türk çizgi filmleri de oldukça eğitici ben bile bilmediğim şeyler öğrenip şaşırıyorum bakarken gerçekten taktir edilir.

0

onlarla oyuncak oynayıp arkadaş gibi vakit geçirebilirsiniz ya da çocuk parkına gidip top oynarak parktaki salıncak,kaydırak gibi oyun alanında vakit geçirebilirsiniz

0

öncelikle güvenli internete geçebilirsiniz zamanla kısıtlayın daha eğitimsel şeylere yonlendirmeyi deneyin tablet telefonu elinden alın kısıtlama yapın mesela sure ezberletin en basitinden vazgeçiremiyosanız tabletine kuran cüz uygulamaları indirebilirsiniz mesela bi ödev falan yaptırdıktan sonra ödül olarak yaptırabilirsiniz sık sık durumunu gözden geçirin unutmayın bunların bağımlı olmamaması için önemli zamanında müdahale etmek