0

tabi eğer bizim gerçek dostumuz ise doğruyu yanlışı acı olsa bile yüzümüze yüzümüze söyler. söylemiyorsa zaten o bizim dostumuz değildir. arkamızdan konuşan yüzümüze gülen iki yüzlü bir insandır sadece.

0

evet bazı dostlargeröekten de acı söyler ve ya acı söylemek durumunda kalabilirler. bazen göremediğimiz farkında olamadığımız ya da anlayamadığımız bazı şeyler bizim nazarımız da farklı algılanabilir yani bunları farklı yorumlayabiliyoruz göremiyoruz fark edemiyoruz. bu yüzden bizim görmemizi sağlayan dostlarımız yanımız da oluyor onlar görünce işin gerçeği ortaya çıkıyor size acı söylüyor ve siz gerçeklerden ne kadar kaçarsan kaçın onun söylemlerine kulançk verdiğiniz zaman gözlerinizi kapadığınızı anlayabiliyosunuz. evet dost bazen acı söylüyor. kırıcı da olabiliyor ancak gerçekleri göstermek veya size yardımcı olmak içinde bunu yapıyor olabilir bu yüzden ona karşı daha anlayışlı yaklaşmak gerekir.

0

dost görünümlü insanların çok olduğu zamanımızda dostlarımızı seçerken çok dikkat etmeliyiz bu insanlar öyle bir ihanetin içerisinde olduklarını fark ettiklerinde bile çıkarına ters düştüğü durumda dost dediği insanları bir anda hayatından silip atabiliyorlar bizim böyle dostluklardan asla kaçınamayacağımız gibi yaşadığımız bu kötü tecrübelerden kendimize ders çıkarıp yeni arkadaşlıklarımızı tartmamız gerekir bunu yaparken de bizi eleştiren bize pohpohlamayı değilde bize birşeyler katacak şekilde eleştiri yapan insanları daha dikkatli değerlendirmeliyiz sonuçta eleştiri yapıldığımız konu güvendiğimiz kişilerden gelirse kendimiz çok şanslı saymalıyız ve bu insanlarla dostluğumuz ilerletmeliyiz ki daha güzel bir insan olabilelim eleştiri kesinlikle gelişimin en büyük sebebidir.

1

evet kardeşim dost acı söyler ve kara günde yanında olur.benim rahmetli dedem hep derdi ki, sizi güldürenin yanina değıl, ağlatanin yanına gidin.yani gerçekler canımızı yaksa da ,doğruyu söyleyen dosta her daim ihtiyacımız vardır.

0

dost yeri gelir acı söyler yeri gelir güzel söyler. ama dost her zaman gerçeği söyler. yani günğmüzde insanlar o kadar birbirini kandıyor ki, artık kime doğruları söylesen neredeyse düşman kesiliyorlar. arkadaşlıkların çoğuda böyle olmuş artık kimse kimsenin yüzüne gerçeği söylemiyor her kes birbirini kandırıyor. belkide biz yalanları, yanlışları, gerçeklere tercih ettiğimiz için bu hale geliyoruz. çinkü insanlar gerçeği duymak istemiyor. gerçeği duymak insanları rahatsız ediyor. bu yüzden kurduğu arkadaşlıklar da bu şekilde gelişiyor.

0

gerçek bir dost doğruları söyler eğer bir kötü durum olsa dahi doğru odugu için kişiye acı gelebilir. çünkü bütün gerçekler acıdır. zaten gerçek dost herşeyi söyler bu ister kötü olsun ister güzel bizim için en doğrusunu söylerler tabi gerçek dostsa.

0

evet, gerçek dostlar her zaman acı da olsa doğruları söylemekten çekinmezler.