0
0

umutsuzluğa çok sık kapılan bir insanım ama hemen kendime gelirim . umudumuz olmazsa hayata odaklanıp devam edemeyiz kendimi motive ederim her zaman . elbet içinde bulunduğum durumun bitip geçeceği konusunda kendimi ikna ederim . yani sirkelenip kendime gelmek zorundayımdir diger türlü sürekli düşünmekle hiç olmuyor hayat devam ediyor elinde sonunda birseyler elbet düzelecek bunlar da sınav olabilir önemli olan ayaga kalkıp çözüm yolları buluo sabırlı olmak baska cagre yok malesef.

0

umutsuzluk unutabilmek için biraz olsun kafa dağıtmak için farklı şeyler yapabilirsin. mesela arkadaşlarınız ile toplanıp bir plan yapabilirsiniz ve biraz olsun umutsuzluğun üstünden atabilirsin. eğer kendi başınıza kalırsanız biraz olsun kafanıza bazı şeyleri takabileceğiniz i tahmin ediyorum.

0

yani kendine güvenerek ve kendine inandırarak, umutsuzluk başarabilirsin ama arkadaşım da dediği gibi gerçekten de umutsuzluk çok kötü bir şey. rabbim kimseyi umutsuz yapmasın her zaman ne istersen iste allah'tan iste kimseye muhtaç olma ve rabbim bir kapıyı kapatır bir kapıyı açar. ben büyük en güzel ilaç duadır. hiçbir zaman duanı eksik etmeyeceksin umutsuzluğa kapılmamaya çalışacaksın. bu senin elinde olan bir şey kendine inanarak her şeyin üstesinden gelebilirsin. en önemlisi güçlü olmak yani sen güçlü olursan her şey olur.

0

aslında umutsuzluk son çaredir çünkü insanın isteyipte yapamayacağı hiçbieşey yoktur öncelikle olumlu düşünmek gerekir fırsatları değerlendirmek gerekir en önemliside allahtan istemektir rabbim herşeyin en iyisini bilendir