0

on yargılı olmayıp tek konuşmadan kesin bir sonuç çıkarmamak lazım. bir kisiyle daha çok muhabbet etmek bir şeyler paylaşmak lazım ki içi dışı nasıl anlayabilesin

0

azda olsa kendini belli eder ama bu her insanda belli etmez.

0

kişinin konuşurken ki jest ve mimiklerine, söylediklerine, bakışlarına bakarak o kişinin nasıl bir insan olduğunu ben anında anlayabiliyorum. çevremdekileri uyardığım oluyor bazı insanlar hayata toz pembe baktıkları için gelen geçen vuruyor onlara. ben o zamanları çok deneyimlediğim için insan sarrafı gibi bir şey oldum çıktım. bununla ilgili yani insanları tek görüşte veya tek konuşmada anlama gibi başıma gelmiş çok fazla olay, çok fazla anı var.

0

çoğu zaman birisini konuşmasından nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu ben anlarım serseri insanlar nasıl konuşur herkes bilir zaten dışarıdan da baktığımızda serseri insan nasıl bir tipi var anlaşılır dindar insan nasıl bir konuşması var onu anlarsın giyim tarzından anlarsın o kişinin nasıl bir insan olduğunu takım elbiseli ise memurdur genellikle memur değilse de konuşmasından anlarsınız çok kişinin konuşmasında insanların nasıl olduğunu anlarsınız.

0

bir insanın konuşmasındam nasıl biri oldugunu anlarım goz goze olmamız lazım düşüncesini bile okurum bana karsı ne düşündü günü.
ne dediğini bilirim samımı olup olmadığını sertmı yumuşak mi
cok gülerimı yoksa azmı güler her şey fark edılir anlar ınsan

1

yani bir kişiyi konuşması ile az çok insan tanıyabiliyor insan konuştuğu zaman o insanın güvenilir ve güvenilmez olduğunu anlarız bazı insanlar ne kadar anlamasa da bazı insanların konuşmasından çok güzel anlaşılıyor ama günümüzde öyle insanlar var ki konuştuğu ve karakteri aynı şekilde değil halk arasında onlara iki yüzlü diyorlar mesela seninle konuştuğu zaman bundan iyisi yok bu dünyada diyorsun ama eğer bir arkadaşlık ettiğin zaman o zaman anlarsın ki onun o güler yüzün ve güzel konuşmanın altındaki ve güvenilmez bir karakteri olduğunu görüyorsun yani çok insanları konuşarak çözebiliriz çok insanlar iki yüzlü olduğu için sadece arkadaşlık edersen tanıyabiliyor

0

zaten bir kişiyi nasıl tanıyıp anlayabiliriz ki başka. konuşması kişiyi ele veren ilk şeylerden biridir diğeri de görünüşü giyimi kulamı oturması kalkmasıdır ama konuşma çok daha fazla bilgi verir bize çünkü duygu düşüncelerini öğreniriz hayata bakış açısını doğru ve yanlışlarını öğreniriz buda bizim onlara jarşı nasıl bir tavır sergilememiz konusunda bize fikir verip bizi yönlendirmiş olur

0

bir kişinin sadece konuşmasıyla onun iyi insan olup olmadığını nasıl bir karakterde olduğunu veya daha önemlisi ondan zarar gelip gelmeyeceğini anlayan insanlar gerçekten var.. ama ben bunu daha çok esnaflarda gördüm. uzun süre esnaflık yapan insanlarla hep içli dışlı olan insanlar onları artık tanıyor çünkü her çeşit insanla muhattap oluyor harika bir olay keşke her insan da böyle bir durum söz konusu olsa ve hepimiz anlayabilsek..

0

eğer hisleriniz kuvvetliyse evet anlayabilirsiniz . zaten kişi bunu kendi davranışlarından jest ve mimikleriden belli edebilir . bu bir şekilde ortaya çıkar . aslında nasıl bir insan bunu görmüş olursunuz . düşünceleri olaylar sbskis açısı bu olayları yorumlama saklı ile bir insan kendini belli edebilir . yada uzun zaman anlayamadınız diyelim bu bir şekilde ortaya çıkacaktır . bazen karşınızdaki insan hiç bunu belli etmez ama biz de hissedebilir ve uzaklaşabiliriz.

0

ilk izlenim için kesinlikle önemli olduğunu düşünüyorum belki %100 bir insanın tanıyamayız konuşmasından ancak büyük bir ölçüde karakterine nasıl bir kişilik yapısında olduğunu anlayabiliriz diye düşünüyorum konuşma tarzımız üslubumuz başkalarına olan saygımızı da ve hatta kendimiz olan saygınızı da belirler aileden aldığımız terbiye bir nevi konuşma üslubu muzla ortaya çıkar

0

ben anlayabileceğimizi düşünüyorum. kişinin konuşması, konuşurkenki ses tonu, mimikleri, seçtiği kelimeler ve kelime dağarcığı, sizinle iletişim kurarkenki vücut dili, göz teması onu her şeyiyle ele verecektir. ama benim için en önemlisi konuştuğu konu ve o konuda ne kadar derinliğe sahip olduğu kendini nasıl ifade ettiğidir. hiçbir şeye ilgili olmayan yüzeysel bir insan istese de derin konulardan konuşamaz konuşmaya çalıştığında ise bu durum kendini belli eder.

0

çok kişi konuşmasından nasıl biri olduğunu çıkartabilecek kadar anlayabiliriz yavşak yavşak konuşuyorsa ya çekiyorsa büyük ihtimalle çıkarları peşinde koşan bir insandır daha sessiz sakin edepli pek konuşmayan bir kimse ise iyi niyetli olduğunu düşünüyorum ben genelde bu insanların ama bazı insanlar o kadar iyi rol yapıyorlar ki onların nasıl biri olduğunu anlamak mümkün bile değil o yüzden konuşmasına bakıpta değerlendirmeyin insanları yolculuk yapın beraber yemek yiyin ve alışveriş yapın ki nasıl biri olduğunu çok iyi anlayabilirsiniz.

0

ilk olarak nerede ve nasıl konuştuğumuz çok önemli sosyal medyada ise pek anlayamazsınız açıkçası telefon ile biraz daha iyi olur ama eğer görüşemeyecek kadar uzaktaysanız görüntülü konuşma bunlardan daha iyi açıkçası en azından biraz da olsa mimiklerini hareketlerini görebiliyorsunuz ama en iyisi tabii ki de yüz yüze konuşmak görüşmek o zaman çok daha iyi anlaşılır az çok nasıl biri olduğu tabii ne kadar zamandır tanışık olduğunuzun da önemi var

0

tam olarak tanımak imkansız ama kendini ele verir konuşmalarıyla bu yüzden fikir elde edebiliriz karşımızdaki kişi hakkında. bir insan konuşurken o insanın konuşmaları, jest ve mimikleri seçtiği kelimeler insanlar hakkında fikir verebilir.

0

tabiki insanin konusmalarida insanin üzerinde etkiler.insan konusurken samimi konusup davranıyorsa eger hani güven veriyorsa o cümleler birazda hal hareketlerini süzerek bu etki eder insani azda olsa çözersiniz.

0

biraz anlayabiliriz tam anlayamayız maalesef,

0

az çok belli eder kendini üslubu konuşma tarzıyla anlaşılır . tam olarak kişiliği çözülmez ama ipucu verir hiç değilse .