0

kimin hatalı olup olmadığını anlamak zor olabilir çünkü herkes olayları kendine göre yorumlar ve o şekilde anlatır. bize de bu şekilde yansıltıldığı için kendimize göre yorum yaparız. aslında kimin haklı kimin haksız olduğunun pek bir önemi kalmaz çünkü insanlar bu sorunları çözemediyse eğer sürekli şikayet etmekle dert yanmakla vakit geçiriyorlar haklılığın haksızlığın bir anlamı da kalmıyor . olayları herkes kendi açısından değerlendirdiği için bunu anlamak zordur sonuçta her insan kendi yaşadığını bilir.

0

ben kişilik eğitimi gördüm ve çok iyi anlarım.karşımda ki insan hatalı mı ,hatasız mı yalan söylüyor mu veya doğru mu söylüyor çok iyi anlarım.çok konuşuyorsa bir insan bilin ki hatalı olan odur susan insan çoğu zaman suçlu görünür ama bilinen bir yanlıştır aslında konuşan,bağıran bir insan her zaman kendi haklı çıkarmak için ön planda olmaya çalışan insandır.

0

olaya ve davranışlara göre değiştiği gibi haklı olan, iki tarafın da kendince haklı olabileceğini düşünüyorum hep. evet bize göre biz haklıyız ve karşı taraf hatalı. ama ona göre de tam tersi. anlayışla yaklaşılıp konuşarak çözülmeye çalışılırsa suçlu suçsuz aranmadan, kavgalar da kendiliğinden çözülür ve biter bence.

0

ikili ilişkilerde kimin hatalı olup olmadığından ziyade bu iki kişi arasındaki iletişimin düzgün çalışıp çalışmadığına bakmamız gerekir. indan ilişkileri günümüzde öyle bir hale gelmişki illaki bir taraf üstün gelecek diğer tarafsa boyun eğecek. hani anlayışlı olmak, hani hoş görülü olmak, hani empati kurmak. bu tür durumlarda galip gelmeyi değil karşı tarafı anlamaya çalışmalıyız. etkili bir dinleme yaparsak ilişkiler daha yolunda gidecekmiş gibi geliyor bana. o zaman iki tarafta kazanmış olur.

0

olayın dışında olan objektif birine olayı anlatın o değerlendirsin derim

0

onu iki tarafı dinledikten sonra anlaşılır ama en iyisi hiç karışmamak bence:)

0

kimin daha fazla yüksek sesle konuştuğundan.
insanlar haksız olduğunda seslerini yükselterek, karşısındaki insanın haksız olmadigi halde, kendi egosundan ötürü, gururundan ötürü, kibrinden ötürü yaptığını düşünüyorum. başka anlaşılabilir seyler de var.. mesela; kendisini israrla haklı olduğunu idda edip, surekli birseyler kanitlamaya çalısan kisiler genelde hakli oluyor.

0

anca dinliyeyim anlarız sakin bir şekilde eşinizle konuşup bak sen söyle yaptın kabul et ben haklıyım yada haksizm diyerek yani tatlı bir dille kavgayı özetlersek anca öyle öğrenebiliriz bazende çok zor diyebilirim.

1

bir ilişki kavgasında hatalı olanı bulmak için ilk önce olayın ne olduğunu bilmek gerekir. sonra kavga eden tarafları tek tek dinlemek gerekiyor. ondan sonra bir yargıya varabiliriz. önceden bilmenin imkanı yoktur.