0

türkiye'de evlenmek neden bu kadar zor ve pahalıdır?

esasen yasal olarak masraf gerektirmese de bilindiği üzere gelenek ve görenekler, takı ve düğün organizasyonları nedeniyle çok masraflı hale gelmektedir. bu konuda yorumlarınız nelerdir?

3 cevap
0

türkiye de değil eminim dünyada da böyledir. ancak bizde bitmek bilmeyen gelenek görenekler adetler olduğu için bunları da etkisi olabilir . gerçi bunlar karşılıklıdır. kız açtsrsfı erkek tarafı ayrı olabiliyor ancak bunun için devletin geliştirdiği bşr yardım olsa keşke çünkü insanlar evlenirken çok fazla harcama yapıyorlar. ve borçlu kalıyorlar o borcu ödemek içinde baya çaba sarfediyorlar zaman alıyor. yani ev mi geçşndşrsinler borçmu ödesinler. alınan maaşların durumu zaten belli. yok bohçasıydı nişanıydı gereksiz bir sürü ayrıntı olduğunu düşünüyorum ben bizim kültürümüz de güzel tabiki kimi insan bunu zevkle yapıyor o ayrı bir şey ama. fuzuli masraf gibi geliyor bana çoğu şey.

0

türkiye'de evlenmek pahalı çünkü herkes gösteriş peşinde.

0

turkiyede evlilik zorlaştığı gibi boşanmalarda arttı.evlilik masraflarının çok olması gelir düzeyinin az olup , karşı tarafın beklentilerinin çok olması ile alakalidir. herkes kendi rahatını ve menfaatini düşündüğü için düğün masrafları epeyce pahalıya mâl olmaktadir.