0

günümüzde sosyal medya daha güçlüdür. ancak dünya genelinde yaygınlığına bakılacak olursa televizyonun da yabana atılmayacak bir gücü hala vardır.

0

bu döneme bakacak olursak televizyon sektörü cidden çöküntüde.sosyal medya kitlesi daha aktif olduğundan dolayı her konuda ön sırada bence.kampanya olfuğunda bile sosyal medyadan saniyeler içinde çığ gifi destekler geliyor.

0

şuan herkese göre tabiki de sosyal medya güçlü hatta sosyal medya olmazsa hayat herkes için durur özellikle gençler hatta çoğu yaşlılar için bile instagram olmazsa yada facebook olmazsa hayat biter gibi biliyorum bazı kişiler iyi niyetle kullanıyor bazı kişiler geneli kötü niyetle kullanıyor ben sosyal medya kullanmıyorum çünkü ilişkim açısından iyi olmadıgini ve olmayacağını dusunup gordugum için asla kullanmıyorum kullanmayı da düşünmüyorum sosyal medyada kötü niyetli kadınlar ve erkekler o kadar çok ki o yüzden sevmiyorum şimdi küçücük çocuklar bile sevgili yapma peşindeler .

0

5 yıl önce olsa buna kesinlikle televizyon diye cevap verirdim. fakat artık günümüzde sosyal medya televizyonun çok ilerisinde. bunu sosyal medya olarak kısıtlamak çok doğru olmaz aslında. internet çağı, televizyon çağını tamamen geride bırakmış durumda artık. insanların herhangi bir şeye ulaşması ve elde ettikleri özgürlük çok önemli internet ortamında. zaten tercih edilmesinin de en büyük sebebi bu. dilediği görüşü, bilgiyi etik seviyeler içerisinde kitlelere aktarabiliyor, tartışma içerisine girebiliyor, fikir alışverişinde bulunabiliyor. buda insanların söz hakkına sahip olması anlamına geliyor. herhangi bir konu üzerinden karşınızda ki insan ile konuşabiliyor, kendi fikirlerinizi rahatlıkla belirtebiliyorsunuz bu ortamda. fakat televizyon da size belirlenen program dahilinde sözde bilir kişi olarak çıkan insanların yaptığı yorumları dinlemek zorunda kalıyor, kendi istediklerinizi oraya aktarma konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz. sosyal medya bunu tamamen ortadan kaldırıyor. herkesin bir söz hakkı var burada. dileyen dilediğini konuşabiliyor, yorum yapabiliyor. ayrıca internet ortamında herhangi bir şeyin yayılma hızı televizyona oranla yaklaşık 5-10 kat daha fazla, daha hızlı. bir haberi dakikası dakikasına oradan öğrenebiliyorsunuz en iyi örneği, televizyonda ise internette öğrendiğiniz haberi 1 gün sonra anca görüyorsunuz. e buda internetin gücünü ve hızını gözlerimiz önüne seriyor ve insanların bilgiyi, iletişimi en maksimum seviye de almasını sağlıyor. aslında interneti de en ileriye götüren şey bu oluyor. sınırsız bilgi ve sınırsız iletişim. anlık bilgi, anlık iletişim. bunlar çok önemli şeyler. kim artık sabahları gidip de gazete alıyor ki ? veya kim artık akşam haberlerini izliyor ? zaten oralarda yazılan oralarda gösterilen şeyleri sen 1 gün öncesinde yalayıp yutmuş, üstüne tartışmaya girmiş, kendi fikrini bile belirtmiş oluyorsun. gerek duymuyorsun artık haber izlemeye veya gazete almaya. dejavu yaşıyorsun bir nevi aa ben bunu gördüm,duydum diyerek. ayrıca internette özgürlüğün sadece yazdıkların ile sınırlı değil, ne izleyeceğine, neyi seçeceğine de sen karar veriyorsun. sosyal medya platformu olan youtube' da dilediğin şeyi dilediğin saatte izleyebiliyorsun. ne izleyeceğine sen karar veriyorsun. bakın dikkat ettiniz mi burada da özgürlük var. özgürce dilediğini izleyebiliyorsun. insanlar aslında bunu çok seviyorlar, özgür olmayı. televizyon insanı kısıtlayan bir şey. ne izleyeceğine sen karar vermiyorsun, kanal yönetimi karar veriyor. akşam saat 8 den sonra yerel kanallar da dizi izlemek zorundasın mesela en basit örneği.5 büyük kanal da yayınlanan diziyi. kanala şey diyemiyorsun mesela ben bunu geçen hafta izlemedim bir daha yayınlar mısınız ? diye sorma imkanın yok. sorsan da olumlu yanıt alma imkanın yok. fakat internette dilediğini dilediğin zaman izleyebiliyor hatta geriye sara biliyorsun.5 dk önce ne oldu kaçırdım diyemiyorsun televizyon da izlerken,fakat internet de geri sarıp tekrar tekrar izleyebiliyorsun.bundan sosyal medya.

0

şuan icin sosyal medya daha güçlüdür bence.televizyona düşmeden sosyal medyada hemen duyuluyor.yani insanlar bu yönden sosyal medyaya daha odaklı sadece ayrıntılı sekilde televizyonda izlenir.

0

şu anki dönemi bakacak olursak eğer, sosyal medyaya insanlar daha çok girdiği için sosyal medya televizyondan daha güçlüdür diye düşünüyorum.

0

bu donemde sosyal medya daha güçlü .televizyon geri planda kalıyor biraz daha . eski ilgiyi görmüyor artık televizyon herkes sosyal medyadan haberleri alıyor bende dahil .

0

sosyal medya daha güçlüdür zaten günü birlik olaylar televizyonlarda yankı bulmadan sosyal medyada dağılıyor

0

sosyal medya daha güçlüdür televizyonun belli bir kademesi vardır oraya kadar söylerler sosyal medyada sinir yok