0

her şeyi hiç eksiksiz bilerek yapan yaratan yöneten allah insanların rızkını da zamanında zamanına göre insan ihtiyacına göre ve her birine de farklı farklı tat, koku, görsel güzellik, renk, şekil vererek, yani insanların tüm duyularına hoşlukla hitap edecek şekilde yaratmış.

her şeyi güzel yapan rabbim nimetlerini de ne güzel yapmış.

meyve ve sebzeleri de her yere göre o yöre insanlarının ihtiyaçlarına göre düzenlemiş, yani kendi çevrenizdekilerden yiyin için. pek uzaktakine meyletmeyin çünkü yanı başınızdaki sizin ihtiyacınıza göre düzenlenmiştir.

yazın say sayabildiğin kadar kavun, karpuz, çilek, şeftali, kiraz, başlarda yeşil erik, çağla meyve olmasa da, kayısı, üzüm , dut, armut, incir

kışın muz, elma, portakal, mandalina, greyfurt, nar, ayva

yaz da kış da aynı olsaydı ne olurdu düşünün. hiç bir şey olmasa insanoğlıu bıkardı değil mi

0

yazın daha çok su oarı yüksek meyveler var.en iyi örnek karpuz.çilek şeftali kiraz kayısı kavun muhteşem meyveler.kışın elma mandalına portakal muz ayva nar armut vazgeçilmez yiyeceklerimiz.üzüm yazın sonunda başlayıp kış başlangıcına kadar devam ediyor.

0

yaz meyveleri daha çok çilek,erik,avakado,çağla,karpuz,kavun,vişne,şeftali,kayısı,üzüm,armut,dut,incirdir aklıma ilk gelenler bunlar.kış meyveleri ise portakal,mandalina,greyfurt,cennet elması,elma,nar,ayvadır.