1

devlet işsizlik fonundaki açığı açıklayamıyor. on sene çalışan insan da alıyor üç ay işsizlik maaşı, üç sene çalışanda. peki on sene o adamdan kesilen işsizlik sigortasının kalan kısmı nerede? açıklama yok. peki nereye gidiyor olabilir? saman altından yürütülen sular elbet bir yerlere akıyordur. vergi yükü altında eziliyoruz artık halk olarak. elektrik, su, kira, faturalar derken harcamaya bir şey kalmıyor maaşlardan. ülkede artık birikim yapmak bir yana herkes günü kredi kartlarıyla kurtarıyor. ama suriyeliler cayır cayır iş yeri sahibi oluyor. nasıl oluyor? bu soruların cevabı net değil, o yüzden vatandaşın aklına her türlü soru geliyor.

0

bence veriliyordur ben her şeyi beklerim bu ülkden adamlar calışmadan devletten para alıyor biz calışıyoruz ve asgeri ücret alıyoruz 2020 tl ve bu miktarda yetmiyor.

0

sadece maaşlarımızda ambulance her şeyden kesiliyor her şeye vergi getiriliyor zamlar yapılıyor ve bu kazançlardan da suriyelilere bol miktarda veriliyor ve onlar için harcamalar yapılıyor. daha geçenlerde yapılan bir habere göre kişi başına suriye sınırında bulunan ve kamplarda yaşayan suriyelilere 1750 lira civarı gibi bir rakam verilerek istedikleri yere gidebilecekleri söylenmiştir. düşünmen kaç tane suriyeli vardır oralara her birine kişi başı bırakan verilmiştir. onlar için verilen her para da hepimizin hakkı vardır ve bizim cebimizden çıkan paralardır. artık suriyelilerin hepsi çalışabilecek durumda bir hatta bir çoğu memleketimizde dükkanlarını bile aşmış durumdalar. birçok işverende işçi alırken suriyeli ya da çocuk diye herhangi bir ayrım da yapmıyor.onlar da rahatlıkla çalışıp para kazanma biliyorlarsa eğer devletten artık maaş almaları gerektiğini düşünmüyorum. bir an önce bizlerle aynı haklara sahip olmaları gerektiğine inanıyorum. madem bu ülkede yaşıyorlar onlar da bizim gibi vergilerini versinler bizim gibi sadece çalışarak kazanç sağlasınlar. zaten çoğuna türk vatandaşlığı bile verilmeye başladı. gerçekten gidişatı hiç iyi değil bu saatten sonra onları memleketimizden göndermek de pek mümkün değil maalesef.

0

bence veriliyor çünkü kendi ülkesindeki milletten aldıgı vb kopardıgı parayı suriye'ye yolluyor vb maaşlardan kesinlikle alınıyor bi düşün senden sebebsizce para alıyorlar veya para kesiyorlar siz bilmeden