1

yani benim ülkemdeki insanlara yardım edilmiyorken suriyelilere yardım ediliyor ve hastanelerde bile bedavaya bakılıyor ve benim şu anda sosyal güvencem yok ama ben hastaneye gittiğimde maalesef muayene olamıyorum. benden muayene ücreti istiyorlar ama suriyeli biri gittiğinde hiçbir şekilde ücret istemiyorlar. yani ne desem çok boş olur yani başımıza getiren insana yazıklar olsun diyorum. hani zaten anlamış değilim neden biz onlar için savaşıyoruz . bizim topraklarımız orası değil ,topraklarımız türkiye ve benim askerim türkiye'de askerlik yapacağını gidiyor suriye'de askerlik yapıyor. o zaman adalet gelsin. suriyelilerin erkekleri de bizi askerlerimiz ile beraber askerlik yapsın ki; en azından biz türkler bu kadar sinirlenmemiş oluruz ve en azından adalet yerini buldu deriz. benim orada askerim askerlik yaparken kalkıp da suriye'nin erkekleri eglenmesine bakarken bence bu çok saçma ekonomik kriz evet var. adamlar burada bile kendilerine dükkan açmışlar gerçekten de nereye gitsem suriyelilerin dükkanı var. arapça bir şekilde yazı yazmışlar ve hiçbir şekilde yasak da değil yasak olsa zaten dükkan açamazlar ben gerçekten anlamış değilim ama şiddetle kınıyorum başka hiçbir şey demiyorum yani güzel türkiye'nin mahvettiler atatürk olsaydı böyle olmazdı.

0

bence normal değil çünkü türkiyede binlerce fakir var suriyeliler dairelerde yaşıyorken bizim hakımız gece kondularda yiyecek ekmek bulamayan varrr

0

hayır!fakat artık yavaş yavaş gönderilmeye başladılar.dün 290.000 suriyeli ülkesine gönderildi.ama bunlar gönder gönder bitmez.