0

sınav kaygısı daha çok öğrencilerin çektiği bir durumdur.öğrenciler genellikle sınava hazırlanırken herhangi bir sınav olabilir bu o yüzden kendilerine acaba olacak mı eğer ki olmazsa ne olur ben ailemin ederim, onları mahcup olmak istemiyorum gibi tarzda sorular sorarak kendini sürekli sınav kaygısına iterler. o yüzden genellikle sınav kaygısı yaşayan öğrenciler aşırı şekilde kendilerini bir suçluluk hissederler ve suçluluk derecesinde çok hastayım abartırlar suçluluk olduğu için genellikle öğrencilerde sınav kaygısı yaşanır. sonucunu bilemeyerek sınava hazırlandıkları için daha çok stres yaparlar özellikle de eğer ki gitti düşüyorsa sürekli çözdüğü sorular yanlış çıkıyorsa belli bir zamandan sonra o zaman daha fazla şekilde sınav kaygısı meydana gelir.aşırı bir şekilde kullanması için öğrenciler en azından düzenli ve planlı bir şekilde sürekli olarak çalışmak ve özellikle de kitap okumalıyız. eğer ki bunlar yapılmazsa zaten çok fazla şekilde sınav kaygısı gelir.aşırı bir şekilde sınavda eksik olmaması için insanlar en azından öğrenciler kendi suçlamaktan artık uzak durmalı vardır ve düzenli planlı bir şekilde çalışmaktadır.eğer ki aynı şekilde devam ediyorlarsa artık kendilerine çeki düzen verip sınav kaygısının yenebilirler.sınav kaygısının öğrencileri üzerinde yarattığı etki çok fazladır.keşke öğrencileri bu şekilde sınav kaygısının düşürmeyecek şekilde sınav yapsalar çünkü böyle hissetmenin sebebi aslında öğrencilerin soru şeklinde değiştirmeleri ve farklı sorular sorulmalıdır.sınav kaygısı yaşayan öğrenciler genellikle kendini birazcık dikkat et zannediyorum geçti çalışmalıdır düzenli ve planlı çelik çalışmalardır.eğer ki düzenli ve planlı şekilde çalışmazlarsa zaten sürekli sınav kaygısı yaşarlar ve hiçbir şekilde başarılı olamazlar.aslında kafes süreçtir insanlar sadece 6 ay çalışıp saat sonra sınavı sadece 2 gün gelip birbirine gidiyorlar o yüzden hiçbir şekilde faydası yok. sınav kaygısını yenmek artık çok fazla zor değildir. sınav kaygısı neden olur.sınav kaygısı bu yüzden öbürü de aşırı şekilde öğrenciler birbirlerini suçlarlar anne ve babalarına ilk olmaktan çok korkarlar yük olmaktan çok korkarlar.

0

sınav kaygısının en büyük sebebi eğitim sistemidir. farklı eğitim alanlar farklı imkanlar dahilinde eğitim alan herkes tek bir sınava tabi ve bir yıl verilen emek biranda boşa çıkabiliyor. bunun telafisi olmuyor. aile baskısı verilen emek ve gelecek kaygısı sınav kaygısının başlıca etkenleridir.

0

aslinda olan kaygı sınav kaygısı değil, ailem kızacak ve gelecek kaygısı.
iş bulmak okusan da okumasan da çok zor. ben çocuğumu zorlamayı düşünmüyorum illa okuyacaksın diye. kendi tercihi. ama tabii ki kültürel ve dini olarak eğitim alması şart.

0

sınavı gereğinden fazla değerli görmek
aile baskısı