1

yüzyıllardır evrende yalnız olmadığımız söylenir durur. yıllardır uydular gönderilip, uzaya ayak basılmıştır. astronotlar yeni bir dünya ve hayat arayışı içerisinde testler yapmıştır. ancak canlı bulgulara rastlanmıyor bildiğim kadarıyla. mars'da su bulunduğu ara ara gündem oluyor ama şimdilik dünya'dan daha iyi bir alternatif yok gibi.

1

şu an için uzayda hayat olduğu ya da olmadığı kanıtlanmış bir şey değildir. hala araştırmalar devam etmektedir. uzayda yaşayan kişiler sadece dünyadan gönderilmiş olan astronotlardır ve onlar da belirli ekipmanlar sayesinde orada hayatta kalabiliyorlar.

0

çok güzel soru, hepimizin cevabını beklediği bir soru aslında.bu yüzdendir ki dünyanın önde gelen ülkelerinden amerika, çin,rusya ve hindistan bu yönde ciddi araştırmalar ve yatırımlar yapmaktadır.amerikan havacılık dairesi olan nasa, bu yönde en önde gelen kuruluştur.hatta yakın zamanda nasa'nın mars'a bir uzay aracı başarabilmiş ve ilk araştırmaları başlamıştır.şahsi düşüncem kesinlikle uzayda hayat var ve biz sadece daha buna ulaşabilecek düzeyde, gelişmiş teknolojiye sahip değiliz.ülke olarakta bu konuda ciddi yatırımlar yapmalıyız.