0

o olay tamamen kişilik ve karakter ile ilgili yani bazıları sessiz ağzı var dili yoktur ama bazıları avukat gibi her şeyin içinde herkesi savunur falan öyle insanlara gıcık olurum aslında

1

yani herkesin kendine göre bir özelliği var bazı insanlar toplumda sessiz kalıp söz ona gelmediyse ağzını açmazlar ama bazıları da her şeye burnunu sokmayı sever ve her kesin işine karışmayı sever bu da insan yapısına bağlı bir şeydir ama en doğrusu hiç kimsenin işine karışmamaktır herkesin kendine göre haklı sebepleri ve hiç kimsenin hakkı yoktur kimseye karışmaya.

0

karışan insanlar hakkında hüsnü zan { dinimiz böyle emretmiş, ben dinsizim ya da müslüman değilim diyene değil sözümüz ] etmemiz gerekirse kişilik yapıları ya da karakterlerinde bir parça bozukluk yaşıyorlar diyelim .

fakat gerçek şu ki sen doğru ol, hatta dosdoğru ol , eğri belasını bulur. onlar yüzünden dürüstlüğünden taviz vermemekle birlikte uyanık ol. ama bu iş hayatın zor bir işidir işte. çünkü dürüstlerle riyakarların ya da hayatlarını başkalarının üzerine kuranların neredeyse bunu yaşam biçimleri meslek haline getirmişlerle baş etmek zorunda kalmak gerçekten zor bir sınavdır. sizi de kendilerine benzetme ihtimalleri vardır.

allah her daim iyilerle insan gibi insanlarla karşılaştırsın.

0

çünkü o tarz insanlar kötü niyetli olup o kişilerdeki güzel olan şeyleri kıskanırlar.

1

herkesin bir özelliği var. bu durum kişilik yapısı ve karaktere göre değişir. kimisi içe dönükken kimisi dışa dönük yaşar ve millete karışma hakkını kendinde bulur.

0

kimse kimseye karışmasın çünkü herkes istediğini yapmakta özgürdür.

1

bu durum insanların yapısı ile alakalı bir durumdur.örneğin ben kendimden örnek vereyim. ben ne kimseye karışırım ne de kimsenin bana karışmasını isterim. lakin biraz böyle çekingen ve utangan bir yapım olduğu için bazı böyle hadsiz insanlar bazen bana karışmaya çalışıyor.bu sizde de olabilir herkes de olabilir yani normal bir durumdur.insanın yapısı nasılsa öyle yaşar. böyle durumların önüne geçmek için de insanın biraz böyle uyanık ve sinsi durması lazım herkes nasılsa siz de öyle olacaksınız. şu an ben öyle olmaya çalışıyorum diyebilirim ama tamamen öyle değilim. çünkü dediğim gibi fıtratım böyle değil fıtratı değiştirmek de söz konusu değil ama öyle görünmeye çalışmalıyız .