0

asosyal kişiler, çok fazla insan içine karışmazlar, asosyal insanlar sinemaya gitmeyen, sanat etkinliklerine katılmayan, arkadaşlarıyla, dışarı çıkmayan, sadece yerde oturup telefonla, televizyonlada uğraşan insanlardır. içine kapanıktırlar, utangaçlık ve çekingenlikgenlikleri vardır. ve bu çocukluktan gelen bir sorundur, problemdir. aslında büyük bir sorundur çünkü, bu şekilde bir hayat geçirmek çok zordur. yani çocuklar birazcık sosyal hayata açılmalı ve arkadaşlarıyla gezebilecekleri zaman geçirebilecekleri fırsatlar yaratılmalıdır. asosyal damgası bu yüzden yenebilir. tabii bazı insanlar sosyal gibi görünüp, çevresindeki insanlarla çok fazla iletişim kurmamak için, kendilerini o şekilde de gösterebilirler.

0

asosyal dediğimiz kavram yeni literatür de olan birşey değil, asosyallikten insanların yada bunların profesörleri var ya onların dediğine göre teknoloji bağımlısı kişiler asosyal sınıfına giriyor. elinde sürekli telefon olan, yada sabah akşam bilgisayar başında oturan evden dışarı çıkmayan insanlarla içli dışlı olmaktan çekinen, konuşmayan yabani duran insanlar asosyal sınıfındadır.

0

asosyal yani sosyal olmayan, arkadaş çevresi pek olmayan, kalabalık ortamları sevmeyen, sosyal medyadan uzak duran, tek takılan, her şeyi tek başına yapan kişilere genelde asosyal derler.