0

insan ilişkileri çok farklılık gösterir.bazı insanlar başka insanlarla vakit geçirmeyi çok severken bazı insanlar kimsenin olmadığı sadece tek olduğu yerlerde mutlu olur.ancak asosyallik bu durumdan biraz farklıdır.asosyallik insanın eve kapanması ve kimseyle konuşmak istememesi değil asosyallik kimseyle konuşamama ve kimseyle iletişime geçememedir.
asosyal kişiler toplumumuzda maalesef mevcuttur. bu kişilere el uzatarak onları topluma kazandırmak bizim elimizdedir aslında.bu kişilere uzanan bir yardım eli olabiliriz.emin olun ki onların buna ihtiyacı vardır.eğer ki bu kişilerden birisi sizseniz kesinlikle kendinizi kısıtlamayaın ve korkmayın biraz özgüven promleminiz de olabilir böyle düşünün. gerçekten kendini asosyal hissediyorsan o zaman mutlaka psikolojik yardım almanızı tavsiye ederim.unutmayın kaybettiğiniz her dakika ömürden gider

1

insan her ne yapıyorsa kendisini daha iyi hissettirdiği için yapar diye düşünüyorum. eğer asosyal olmak kişiye kendisini daha iyi hissettiriyorsa bu durumda asosyal olmayı tercih edecektir sanıyorum. ancak, bu duruma yakınları ve çevresi tepki gösterecek olursa kendisinde yanlış giden bir şeyler olduğu düşüncesine kapılabilir ve sosyalleşmek için çaba harcayabilir. insanların, dönem dönem asosyal olmalarının olağan olduğunu düşünüyorum. yine de bunun, aşılması gereken bir süreç olduğu görüşündeyim. etkili ve nitelikli iletişime hepimizin ihtiyacı olduğunu, büyümek, gelişmek ve olgunlaşmak için sağlıklı iletişim kurmayı ve bunu sürdürmeyi başarmamız gerektiğini düşünüyorum.