0

cekemezler ve neler yapsak hel laf ederler

0

kıskançlık denen hastalığın sebebi yetersizlik duygusu. bu eksik hissetme, birisine olanın yani olumlu bir şeyin kendinde olmadığını gördüğü anda devreye giriyor bu da ego dediğimiz şeyle ilgili, bundan kaynaklı, bu türde his ve düşünceler kıskançlık duygusuna dönüşüyor. halbuki kişi her haliyle kendini sevse başkasıyla bir derdi olmayacak

bir de kişilik meselesi kendini geliştirememişlik, ama bu duyguyu hissedenin elinde olmuyor genelde, zaten hissetmek insanın elinde olan bir şey değildir. ama değiştirebileceği düşünce tarzı, kalbini temizlemek olabilir.

0

ben pek öyle kıskanma durumum olmadı birbaskasini eleştirmek söyle yapmış böyle yapmış pek tarzım değildir açıkçası ama çok hakkımda elestirenler oldu yüzüme ayrı konuşup arkamdan farklı konuşan helede bunlar yakininsa daha çok gücüne gidiyor.

0

kendi ışığına güvenen başkasının parlamasından rahatsızlık duymaz diye bir söz vardır. yani eğer biri sizi kıskanıyorsa sizde olan bir şeyin onda olmamasıdır, ya da kendine güvenmiyordur. kendini sizden daha aşağıda görüyordur veya yaptıklarınızı çekemiyor dur. söylediğim gibi sizin yaptıklarınızı o yapacak güçte değildir o yüzden kıskanıyordur. yani bence kıskanmak çok saçma bir şey hepimiz ayrı bireyleriz hepimiz ayrı şekilde yaratılmışız.allah hepimizi farklı farklı yaratmış. o yüzden kıskanmaya gerek yok diye düşünüyorum ama kıskanç insanlar genelde fesat lafçı dedikoducu insanlardır.

0

iki tur kıskanma vardır biri cahil kıskanmadır biride sevgili
sevgili kıskanması normal doğal olan bir şeydir sev kadını ve ya erkeyi kıskanır çünkü sevdiğinin birileri tarafından zarar gelmesini istemiyor cahil kıskanması çekmemekten gelir

0

ben benim olana kıskanırım. çünkü benim o insan kıskanan zaten seven insandır.

0

bazen sevdiğinden kıskanır, bazen çekememezlikten kıskanır. duruma göre değişiklik gösterebilir.