0

bu insanlara daha kolay gelir de onun için. savaşmak kavga etmek şiddet göstermek herzaman daha kolay gelir insana . bu sayede kendilerini güçlü hissederler bundan büyük bir zevk alırlar ancak insan savaşarak birşey kazanmaz. aksine bir çok şeyini kaybeder fakat bunun farkına varmaz ya da vardığı zaman artık çok geç olmuş olur. insanlar birbirlerine öfkelenirler kızarlar intikam duygusu ile hareket ederek birbirlerinin canını acımaya savaşmaya üstün olmaya çalışırlar. belki kıskançlıktan belkı öfkeden hırstan belki sevgisizlikten bunun bir çok nedeni olabilir. hep demişimdir eğer iki dakika oturup mantıklı düşünebilmiş olsak öfke kontrolü sağlayarak mantıklı kararlar alıp sağlıklı düşünebilmek ve empati yeteneği geliştirebilsek bütün bu cinayetler savaşlar dökülen kanlar son bulacak. ancak biz iletişim kurmayı beceremiyoruz özür dilemeyi bilmiyoruz ve biriyle savaşmak bize herzaöan daha kolay geliyor kendimizi daha güçlü ve daha iyi hissediyoruz. düşünmüyoruz bile sonunu. bedelini bile düşünmediğimiz şeyler yapıyoruz hem kendi hayatımızı hem de karşınızdakinin hayatını öahfetöeye çalışıyoruz. üc günlük dünya da neler yaşıyoruz görüyoruz. neler yaşatıyoruz. sevgisizlik bize neler yaptırıyor bunu göremeyecek kadar kör olduğumuz zamanlar oluyor. yeri geliyor kardeş kardeşi öldürüyor. dünya da neler oluyor.

0

insanlar açgözlüdür çünkü kendi çıkarlarını her zaman ön planda tutarlar güçlü olan her zaman zayıf olmanı ezme çabasındadır çünkü elindeki almak için gözü açtır doymaz bunun içinde insanları öldürmekten de çekinmez.

1

çıkar çatışmalarından. bir tarafın diğer tarafın hakkına göz dikmesinden daha çok. toprak kavgalarından, doğal kaynakların cazibesinden... günümüzde en çok görüleni petrol gibi enerji kaynaklarına sahip olma hırsından...

savaşlar güçlüler arasında olur, genelde zarar gören de sivil halk olur.

0

insanlar birbirlerine üstünlük kurmak, insanlara dediklerine yaptırmak için savaşır.

0

genellikle, coğrafi konum özellikleri ve yer altı kaynakları sebebiyle insanlar birbirini öldürmektedir.