0

anne baba bir cocugun dunyaya gelmesine vesile olan kisilerdir bir cocugu sevgi ve sefkatle emek vererek kimiside zorlu kosullarda da buyutmeye calisan kisiledir haklari odenmez bence

0

anne ve baba bir çocuğu olan ve çocuğuna genini veren insanlardır, yani biolojik olarak o çocuğun geni anne ve babasından almıştır.

0

anne baba çocuk yaparlar bir araya geldiklerinde . baba evin geciminde önemli rol oynar aileyi koruyup kollar. anne iş emektar kadındır yıllarca çocuk ve babanın kabrini çeken insandır saçını süpürge eder. evin temizliği ,çamaşırı ve bulasigiyla ilgilenir yemek yapar. çocuğu 9 ay karnına taşıyan kişide yine annedir şefkatli ve merhametli olur anneler her sıkıntıyla ilgilenir . babalar ise sadece maddi destektir.

0

anne : bir çocuğu dokuz ay karnında taşıyan ve çocuğun hasta olduğunda hasta olan fedakar bir kadındır. yaptığı fedakarlıklar karşısında cennet ayakları altına serilmiştir.
baba: hem annenin hemde çocuğun yiyecek içecek ve barınmasından sorumlu kişiye baba denir. baba olmak kolay değildir. çünkü baba olmak sorumluluk isteyen bir mücedeledir. herkesin baba olmayabilir.
anne-baba: iki bireyin bir araya gelmesi ile toplumun devamlılığını sağlayan bir bireydir.