0

sezeryan doğum normal doğumdan farklı olarak hamile bayanın belirli rahatsziligi olması, kendi rızası olması yada bebekle alakalı sorun ortaya çıktığı zaman gerceklesir. uzman tarafından kesilerek bebek çıkartılır. normal doğumda hasta 1 2 gun ayaklanabilirken sezeryan doğumda ise ağrılar görülebilir.

0

sezaryen ameliyatı bildiğim çocuğu anne karnından alacaklar. normal doğum olmasa normal doğumdan ümit kesinde tek çare bu kalsa sezaryen olunacak.

0

doğuran kişinin karın bölgesi kesilerek sezaryen ameliyatı olur

0

sezeryanla doğum annenin normal doğuma müsait olmaması veya normal doğum istememesi üzerine annenin karin bölgesi kesilerek çocuğun doğumu gerçekleştirilir

0

sezeryanla doğum annenin normal doğum yapması sakıncalı durumlarda tercih edilen bir doğum şeklidir. herşey normalde anne normal doğumu tercih etmelidir. normal doğum bebek için ve anne için en sağlıklı doğumdur. normal doğum yapan kadınlarda vücut yenilenir, annenin rahim miyomları falan varsa gider. bir ara çok moda olmuştu sezaryen doğum ama artık yasak isteğe bağlı değil. özel hastaneler kar marjı güttüğü için kadınları sezaryen doğuma yönlendiren bilir ama annenin kabul etmemesi lazım. sezeryanla doğum ancak riskli durumlarda tercih edilmelidir. mesela annenin normal doğuma engel bir sağlık problemi varsa yada bebekte bir anormallik yaşanmış ve hemen alınması gerekiyorsa sezeryanla doğum tercih edilmelidir. sezeryanla doğumda anne narkoz yada lokal anestezi ile bayıltıp karnın en aşağı kısmı kesilerek bebek ve plesanta oradan alınır. tabiki bebeğe ulaşana kadar birçok katman vardır hepsi kesilir daha sonra tekrara dikilir. sezeryandan sonra uyanırken müthiş bir adıyla uyanırsınız ilk üç gün de çok zor geçer. sonrasında da çok dikkat etmeliyiz dikişleriniz açılabilir. sezaryen de üç doğum hakkı vardır. allah korusun üçüde doğum sırasında ölmüş olsa bir daha doğum yapmak imkansız gibi olsada çok risklidir.

1

sezeryan dogum diye geçer kadınları karın bölgesini keserek karındaki çocugu alarak yapılmaktadır.

1

normal doğumun dışında bir olay olduğunda örneğin bebeğin kilosu cok olduğunda günü gectigi halde bebek dogmadiginda herhangi bir sanci olmadığında veya bebek ters oldugunda normal doğum gerceklesemeyecegi icin sezeryan doğum olur. sezeryan dogumda kişinin istegine göre yarım anestezi veya tam anestezi uygulanır yarım anestezi de annenin kasik belinden aşağısı uyuşur tam anestezi de ise anne tamamen bayiltilir ve karın kesilerek bebek çıkartılır doktorlar herzaman norml doğumu önerir ama isler ters gittiğinde mecbur kalındığında sezeryan doğum gerçekleşir.

0

anestezi verilip göbeğin alt kısmının kesilmesiyle bebeğin çıkarılması operasyonudur.

0

normal doğum olmadan önceden alınmasıdır. karnından bağırsağı çıkarak ve bebeği ordan alınır. geri bağırsakyerine konulur. ve bebek gelir ben öyle biliyorum.

0

normal doğumun olmadığı zamanlar alternatif olarak kullanılan doğum şeklidir karın ve rahim kesilerek bebeğin dışarı çıkarılmasıdır

0

ilk başta normal doğumda karar kılınır çünkü daha sağlıklı olduğundan normal doğum tercih edilir doğum esnası yaklaştığında normal için şartlar uygun değilse sezaryene karar verilir ve gün belirlenir kadın o gün randevu saatinde ameliyata hazır bir şekilde hastaneye gider sezaryene girer ve sonrasında bebeğine kavuşur

0

bebek anne karnındayken sezeryan anne karnından rahmine ulaşılarak rahim kesilir rahim kesince bebek ordan çıkar normal doğum daha iyi derler

0

anne rahminin üstünün kesilerek açılması sonucu bebeğin içerden çıkarılması.

0

normal doğum ile sezeryan doğumun arasındaki farkları bilmek gerekir. kişisel tercihlere göre zorunlu kalınmadıkça ikiside olunabilir. ameliyat ile kesilerek bebek çıkartılır.

0

sezeryan ne gibi durumlarda yapılır. öncelikle sezaryan olacak kişinin çocuğa veya kendisine bir zararı olup olmayacağına bakılır. eğer bu şartlar oluşursa sezeryan yapılması olağan bir iştir

0

doktorun zaten bir tarih veriyor o tarihten önce hazırlıklar başlıyor daha çok anne ye düşüyor tüm yük annenin sırtında amilyattan bir gün önce müşaade altına alınan anne adayı lavmanla bağırsakları amelyattan önce temizlenir amilayata hazırnalanan anne adayından ameliyat önce son tetkikler yapılmak üzere kan alınır ve kan değerlerine bakılır kan değerleri diğer her şey normal değerindeyse artık ameliyata hazırdır ameliyat başlamadan önce anne hazırlanır ameliyat önlüğü ve bonesi takılır ameliyat odasına taşınan anne adayı anestezi uzmanının yaptığı ilaçla birlikte uykuya dalar annenin karnı özel bir solüsyonla temizlenir ve ilk kesik atılır 8 cm lik bu kesik üst deriyi keser ardından kas katmanı da kesilerek rahme ulaşılır rahme ulaştıktan sonra bebek rahimden alınır ve estetik bir ameliyatla aynı şekilde dikilerek ameliyat böylece sona erer

0

sezeryan doğum ameliyatı nasıl yapılır
sezeryan doğum, doğum eyleminin çeşitli sebeplerle, farklı anestezik tekniklerle ameliyathane ortamında gerçekleştirilmesi durumudur. sezaryen doğum eyleminde, normal doğumun aksine doğum işleminde annenin ikınmasına ihtiyaç bulunmamaktadır. tamamiyle ilgili uzman hekim tarafından yapılan doğum eylemidir. sezeryan doğumun tercih edilmesinin çeşitli sebepleri vardır. bunlar:
• annenin isteğine bağlı olarak yapılan sezeryan doğum,
• iri bebek durumu,
• fetüsün geliş anomalileri,
• riski çoğul gebelikler,
• normal doğum esnasında oluşan risktir.
annenin isteğine bağlı olarak yapılan sezeryan doğum: normal doğum eyleminin gerçekleşmesi için herhangi bir sakınca bulunmadığı durumlarda, anne adayı tarafından yapılan talep doğrultusunda gerçekleştirilen doğum eylemidir. bu şekilde uygulanan sezeryanlarda, doğum vajinal yol ile gerçekleştirilmesine rağmen sezaryen doğum işlemi tercih edilmiştir.

iri bebek durumu: bebeğin normal fetüs boyutundan büyük olması ve vajinal kanal ile doğum eylemine girişilmesi durumunda hem annenin hem bebeğin hayatının riske girebileceği durumlardır. özellikle ilk doğum durumunda bulunan annelerde sık karşılaşılan bir durumdur.

fetüsün geliş anomalileri: fetüsün baş kısmının vajinal yoldan ilk önce çıkması gerekmektedir. bu durumun aksinde gelişen tüm fetüs gelişleri fetüsün geliş anomalileri olarak adlandırılır. bu tip durumlarda normal doğum eyleminin gerçekleştirilmesi risk taşır. her pozisyon için olmasa da bazı geliş anomalilerinde normal doğum ile doğum eyleminin gerçekleşmesi imkansız olduğundan sezeryan doğum yapılır.

riskli çoğul gebelikler: ikiz, üçüz gibi adlandırılan durumlarda çoğunlukla gebelik durumu risklidir. özellikle tek yumurta ikizi olan bebeklerde bu durum tek plasenta olmasından dolayı daha büyük risk taşımaktadır. kadın doğum uzmanı tarafından riskli gebelik olarak değerlendirilen bu tür doğumlarda sıklıkla sezaryen doğum eylemine başvurulmaktadır.

normal doğum esnasında oluşan risk: normal doğum eylemi kararı alınarak, normal doğum işlemine başlandıktan sonra çeşitli sebeplerle doğum eyleminin gerçekleştirilmemesi ya da riskli duruma düşmesi durumdur. acil kategorisindeki bu durumda anne adayı acil olarak ameliyathaneye alınarak sezaryen doğum işlemi yapılır.

yapılan araştırmalar sonucunda günümüzde anne adaylarının büyük bir çoğunluğunun normal doğum eylemini tercih ettiği görülmektedir. bunun sebebi olarak, yaşanan ikınmalar sonrasında dünyaya gelen bebek ile anne arasında, sezaryen doğum ile doğum eylemi gerçekleştiren anne ile bebek arasında olandan daha fazla bir duygusal bağ kurulduğu tezidir. normal doğum eyleminde anne doğumun her sürecinde tam olarak uyanıktır.

0

normal doğum olmaması yada erken doğum olmasından dolayı kadın tarafından çocuk alınır bu sezeryan olarak adlandırılır.kadınlar için sorunlu ve riskli bir ameliyat türüdür.mecbur kalındığı durumda yapılır onun dışında risk taşımaktadir.bunu yaptıracak kişilerin bazı şeyleri göze alması gerekir.doğru karar verilmelidir.sezeryan ameliyatı ileriye dönük kalıcı hasarlarda bırakabilir.sonuç olarak karın ortadan yarılır ve çocuk alınır bu ameliyatın yapılışı budur

1

normal doğumun yapılamaması durumunda, yani bebeğin prematüre olması, büyük olması, ters gelmesi, anne ve bebeğin hastalık, şeker riski gibi durumlarda karın bölgesinden açılan delikten alınarak doğumun gerçekleştirilmesidi.

0

vajinal doğumun çeşitli sebeplerle gerçekleşmemesi durumunda karın bölgesinden açılan bir kesi aracılığı ile beneğin ameliyatla dünyaya getirilme işlemine sezeryan doğum denir. sezeryan doğum olarak da sıa tabir edilen bu doğum yöntemi genellikle bir saati geçmez.