0

uçağa alınması yasak olan seylerin listesini kontrol etmeli ve nekadar yük alıncaksa ona çok dikkat etmeli,öncelikle yurt dışı olarak nereye gitme konusunda kiminle gideceksek onunla beraber karar vermeliyiz.bu gezinin kültürmü tarihmi eğlencemi ziyeretmi alışverişmi ne konuda ise ona göre alınacak veya gezilecekler neyi meshursa yenilecek alınacak onları bir kağıda liste halinde not almalı.uçağın kalkacağı saatten birkaç saat öncesinde evden çıkmalı ve havaalanına gitmeli,gideceğimiz ülkenin hava sartlarına uygun kıyafetler almalıyız.birde gideceğimiz ülkenin yaşamtarzıyla ilgili internetten araştırma yapmalı,oraya giden eş dost,arkadaşlarımızdan fikir almalıyız.orada bilmediğimiz güvenmediğimiz yerlerde yemek yememeliyiz,fotoğraf çekmek isteyeceğimiz için kaliteli fotoğraf makinası almalı değişik gördüğümüz her ne varsa videoya çekmeliyiz.dönüşte sevdiklerimizin yediğin içtiğin senin nerelre gittin diyerek şaşırtmalı sorularına cevap olarak ufak tefek hediyeleride unutmamak gerekiyor :)

0

x ray cihazından geçmeyecek eşyalar bırakılmalı evde kesinlikle önce.

0

gidilicek ulkeye gore hazirlik yapilmali ucus saatinden 1 saat once gidilmeli havaalanina seyahat uzun surecek ise rahat kiyafeler giyilmeli

0

öncelikle gideceğimiz ülke için soğuk ise kalın kıyafet sıcak ise ince kıyafet almalıyım sonra eğer gideceğim ülkede yemek türü şeylerde sıkıntı çekiceksem konserve veya kurutulmuş yiyecekler götürürüm.

0

hava alanına giderken her şeyin tam olduğuna dikkat etmelidirler çünkü kimse yanına germeksiz bir şey almaz bu o yüzden önemlidir çantanizı iki kere konturöl edilmelidir böylelikle orada bir şey unutma oranınızı mini muma indirirsiniz

0

yurtdışına çıkmak için bir nedeniniz olmalı herhalde ama bu hayatta insanların nedeni olmadan yapabilecekleri şeyleri olmalı kesinlikle çünkü düşünürsen yapamazsın gibi geliyo bana çoğu şey eğerki düşünmezsen kolay bir şekilde yapabilirsin.
yurtdışına çıkmayı kafaya koyduysanız kesinlikle önceden uçak biletlerine bakmanız lazım uçak biletlerine bakarken onların aktarmalı olanları falan oluyo ona kesinlikle dikkat etmeniz lazım yoksa baya uzun süre uçakların kalktığı yerde bekleyebilirsiniz buda size bir eziyet olur hem uçak biletini önceden alırsanız size baya bir ucuza gelir.
uçağa binmek içinde pasaport falan lazım onları halletmeniz lazım daha önceden yoksa sizin içinde kötü olur yani gidemezsiniz şimdiden iyi yolculuklar dilerim iyi günler.

0

pasaport cuzdan kimlik bavul ne varsa almalı giyecek vs

0

bence yurtiçi veya yurtdışı olsun seyahate çıkmadan bir hafta önce falan bir götürülecekler listesi yapılmalı ve eksikler tamamlanarak bu listeye uyulmalı. özellikle söz konusu yurtdışı ise bu bence kesin yapılmalı çünkü unuttuğumuz şeyler illa ki olabiliyor ve bu da hazır seyahat öncesi gerçekten can sıkıcı bir durum. her şey valize koyulduktan sonra kol çantanıza da pasaport uçak bileti cüzdan telefon vs gibi eşyalarınızı almalısınız. güvenlik kapısından rahat geçebilmeniz adına rahat kıyafetler giymenizi tavsiye ederim yoksa bazen bir pantolon düğmesi bile o güvenlik kapısında sorun çıkartabiliyor. ayriyetten parfüm deodorant su ve yanlış hatırlamıyorsam kozmetik ürünlerinizi kol çantanıza alamıyorsunuz izin verilmiyor ve uçağa geçerken çantanızda böyle bir ürün varsa direk el konuluyor o yüzden bence hiç risk almadan bunları valize atmak...

0

yurtdışı seyahat için öncelikle her şeyinizin eksiksiz ve hazır olması gerekir. rahat kıyafetler giyinilmeli ve kat kat giyinilmesi sizin için zor olur. üzerinizde olan metal eşyaları gerekmedikçe yanınıza almayın ve x-ray cihazlarından geçen çantalarınıza koyabilirsiniz. parfüm deodorant çakmak benzinleri gibi sıvı barındıran ürünleri kesinlikle yanınızda götürmeyin ve çantanızda olsa dahi buna izin vermeyeceklerdir. yurtdışı seyahatlerinde en önemli vize ve pasaport işlemlerinizin tam olması gerekir. süresi dolmuş belgeleri kabul etmemektedirler. havalimanına uçak saatinden olabildiğince erken gidilmelidir çünkü cihazlardan geçerken yada yolda giderken farklı bir durum yaşanabilir ve unuttuğunuz eşyalarınızı alabilmek için dönme fırsatınız olur. okuduğunuz için teşekkürler. hoşça kalın.

0

canta pasaport onemli degerli esyalar yaniniza alinmali

0

öncelikle kimler gidecekse hepsinin uçak biletlerinin rezerve edilmiş ve kontrolden geçmiş olması gerekir. ayrıca uçak biletlerimiz mutlaka yanımızda olması getekir. yine uçak biletleriyle beraber teyit amaçlı kimlik belgelerimiz de yanımızda olması getekir. aksi takdirde havaalanına boşuna gitmiş oluruz. çünkü bunun dönüşü yok. gelelim bavullarımıza. bavullarımızı da hangi kıya veya eşyalarımızıalacak isek bunları düzgün bir şeklde yerleştirmeliyiz. güzelce de kapatmalı ve üzerine de etiketimizi yapıştırmalıyız. bununla beraber bilet üzerinde yazan bagaj hakkımızın üstüne çıkmamalıyız. el çantalarımızı da aldıktan sonra yola koyulabiliriz. tabi bu arada bilet üzerinde yazan uyarılara göre havaalanında olmak gerekir. geç kalmamaya çalışmalıyız.

0

gidecegin ulkenin hava durumuna gore esyalarini hazirlaman lazim gitmeden ulkenin gezilecek yerlerini ne yiyip ne icebilecegini arastirman lazim

0

pasaportunu yanına al onceden uzun bır yolculuksa valizini ona göre hazırla

0

ilk önce gideceğiniz yer uzunsa valizi ona göre ve çok eşya doldurmadan gitmemiz lazım bence ve ne gerekli ise onları almamız lazım yanımıza kesici aletler veya taramadan geçerken yasak olacaknşeyler alınmamalıdır.

0

farklı bir hazırlığa gerek yok aynı yurt içinde seyahate nasıl gidersen öyle hazırlan. lakin dikkat etmen gereken yükünün ağırlığı. uçakla yolculuk edeceksen kişi başı belli bir yük sınırı var ona dikkat etmelisin.

0

öncelikle yapılması gereken birkaç şey vardır. havaalanına gitmeden önce ilk olarak eşyaların tamamının eksiksiz hazırlanmış olması gerekir. eğer gidilecek ülkede olmayan malzemeler tespit edilirse onu mutlaka türkiye'de temin etmek gerekir. aksi halde gidilecek ülkede sıkıntılar yaşanabilir. yurtdışı çıkışı için gerekli evraklar mutlaka tam olarak kontrol edilmelidir. evrakların eksik olması uçağın kaçması anlamına da gelebilir. bunun önüne geçmek için yapılması gereken şey tam takır kontrol etme işlemi uygulanır. ayrıca yurtdışı için havaalanına gitmeden önce o ülke hakkında bilgiler edinmekte son derece yarar sağlayan bir uygulama olacaktır. böylece gidilecek ülkede yabancılık çekilmeme durumu meydana gelir.

0

havalar soğuksa sıkı bir şekilde giyinilmelidir. yoksa havaalanına giderken üşürüz

0

öncelikle gidilecek ülkeye ve neden gidildiği açısından değişkenlik gösterir belli bir amacı olması gerekir. kişisel bakım ürünleri yanımıza almamız gereken olmazsa olmaz eşyalardandır. falz ağır olmayacak şekilde bavulu hazırlamalıyız ve öncelikli bize lazım olacak malzemeler kolay ulaşılabilir yerde olmalıdır.

0

öncelikle gideceğimiz ülkede barınacak bir otel vaya ev bulmamız gerekir ki gittiğimizde sokakta kalmamak için. o ülkenin hava durumuna bakmakta da fayda var. hava durumuna göre kıyafetler tercih edilmelidir. ancak hava durumu tahmin işi olduğu için kalın ve ince giysiler koymakta fayda var. gideceğimiz ülkenin dilini bilmek büyük bir öneme sahip. adetlerini ve yaşam tarzlarına da gitmeden önce prova yapmak gerekir gittiğimizde bir şeyler anlayabilmek için. insanlarla hemen tanışmak yerine yavaş yavaş tanışmak daha iyidir. sonuçta kimin ne olduğunu bilemeyiz hırsız bile olabilir. gittiğimiz ülkenin parasına da bakmak gerekir ona göre bir harçlık götürürsünüz. dönerken arkadaşlarına ve ailenize hediyelik parası götürmeyi unutmayın herkes bekler sizden. gezilen yerleri fotoğraf çekmek için bir fotoğraf makinesine ihtiyaç olabilir ancak olmasa da olur bir telefonunuz varsa zaten fotoğraf çekersiniz sadece kalitesi düşük olabilir. birde unutmayın diğer ülkelerde trafiğe saygı oldukça fazla deyip yola atlamayın mazallah araba duramaz. yolculuk sırasında dikkatli olun kötü bir tatil geçirmek istemez kimse. temizlik ve çevre kirliliğine önem gösterirler yere çöp atmayın yada tükürmeyin bir de onunla uğraşırsınız.

0

yurt dışına çıkmadan önce seyahete çıkacağımız ülkenin şehrn orada kalıcağımız günler içindeki hava durumuna bakarak bavulumuzu hazırlamalıyız ki yanımıza fazladan eşya alıp ağırlık almamış oluruz böylece. uçağı kaçırmamak için erken yola çıkmakta önemli ayrıca döviz yerinde paramızı bozdurmamız da önemli.