0

önce vize sonra pasaport işini halletmek lazım

0

mutlaka pasaportunu yanına almak zorunda biletinide yanında bulundurması zorunludur.

0

uçağa alınması yasak olan seylerin listesini kontrol etmeli ve ne kadar yük alınacaksa ona çok dikkat etmeli. öncelikle yurd dışı olarak nereye gitme konusunda kiminle gideceksek onunla beraber karar vermeliyiz. bu gezinin kültürmü tarihmi eğlence mi ziyaretmi alışverişmi ne konuda ise ona göre alınacak veya gezilecekleri neyi meşursa yenilecek alınacak onları bir kağıda liste halinde not alınmalı . uçağın kalkacağı saaten bir kaç saat öncekinde evden çıkmalı ve hava alanında gitmeli . gideceğimiz ülkenin hava şartlarına uygun kıyaafeler alınmalıyız . birde gideceğimiz ülkenin yaşam tarzıyla ilgili interneten araştırma yapmaliıyiz . oraya giden eş dost arkadaşımdan fikir almalıyız . ordan bilmediğimiz güvenmediğimiz yerlerde yemek yemeliyiz . fotoğraf çekmek isteyeceğiz için kaliteli fotoğraf makinası almalı değişik gördüğümüz her ne varsa videoya çekmeliyiz . dönüşte sevdiklerimizin yediği içtiği senin nerelere gittin diyerek şaşırtmalı sorularına cevap olarak ufak tefek hediyeleride unutmamak gerekiyor :)

0

öncelikle yanınıza almanız gereken en önemli şey pasaportunuzdur. bavulunuzu hazırlarken mümkün olduğunca hafif tutmaya özen gösterin. pasaportunuz ve uçak biletiniz dışında neredeyse her şey daha sonra gittiğiniz yerden alınabilir. hvaalanındaki yemekler pahalı olduğu için yanınıza küçük bir sandiviç alabilirsiniz. içeceğinizi içeriden almanız gerekebilir. hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra havaalanına, yurtdışı için 2-2,5 saat, yurtiçi için ise 1-1,5 saat önceden gitmeniz gerekmektedir.

0

kiloyla eşya alıyorlar ona dikkat etmek lazım kesinlikle çantanda sıvı madde olmaması lazım yani su parfüm gibi sulu hiçbir şey olamaması lazım kesici ve xr cihazından geçemeyecek şeyleri yanımızda taşımamamız lazım

0

öncelikle gideceğimiz günü belirledıkten sonra o günün orada ki hava şartlarını kontrol etmemiz lazım ve sonra biletimizi almamız lazım pasaport ve vize işlemlerini de kontrol ettikten sonra valizimizi hazırlamamız herşeyi kusursuzca kontrol etmemiz lazım sırt çantamızda aburcubur ve yiyecek birkaç şey bulundurmamız bizim için çok faydalı olur.

0

yurt dışına seyahate gitmeden önce pasaportunuzun ve vizenizin olması gerekir bu bakımdan bir süre önce bunları halletmiş olmanız sizin yararınıza olacaktır. yani önceden hallederseniz bu işlemleri yurtdışına çıkmanız mümkün olacaktır. bunun dışında aldığınız biletin saatini geçirmemek gerekir aksi taktir de uçağı kaçırmış olursunuz. daha önceden hazırlık yapmak için bilet almalı ve o tarihi beklemelisiniz bileti aldığınız saatten önce evden çıkmalısınız ki hava alanına yetişin. bu sayede de uçağınızı kaçırmadan binmiş olacaksınız. yola çıkmadan önce eşyalarınız hazırsa eşyalarınızla beraber havaalanına gidebilir ve uçapınıza gecikmeden binebilirsiniz.

0

nereye gideceğini yazmış olsaydın yardımcı olabilirsin ama güzel bir duş rahatlatır.

0

pasaport ve vize işlemlerinden sonra valiz hazırlayın çok fazla olmasına gerek yok 1-2 tane valiz yeter sonra uçak biletini alın rahat bir tatil için stresten sinirden uzak durun.

0

stresten uzak güzel ve huzurlu bir tatil çalışan çalışmayan herkesin hakkı aslında.ancak yurtdışına giderken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.en önemli ise uçağa yetişmek ve uçağa alınmak bu engelleri aşmanız için yapmanız gerekenler şunlardır.öncelikle yanınıza almanız gereken en önemli şey pasaporttur.bavulunuzuhazırlarken mümkün olduğunca hafif tutmaya çalışın pasaportunuz ve uçak biletiniz dışında her şey neredeyse gittiğiniz yerden satın alınabilir bunun için en önemli iki şey uçak bileti ve pasaport diyebiliriz.havaalanında yemekler pahalı olduğu için yanınıza bir sandiviç veya aparatif bir şeyler getirebilirsiniz.fakat içeceğinizi içerden satın almanız gerekir.bunlara özen gösteriniz.

0

öncelikle pasaporta ihtiyacımız var.pasaportumuzu çıkardıktan sonra gideceğimiz ülkeden vize almamız gerekiyor.bunları ayarladıktan sonra kalacağımız yeri ayarlamamız gerekiyor.eğer iletişim sizin için önemliyse gms inizi yurtdışına açtırmamız gerekiyor.gelelim bir diğer önemli konuya priz,gideceğimiz ülkeye göre o ülkenin standart priz dönüştürücüsünü almalıyız yanımıza yoksa sarjımızı dolduramayız.gideceğiniz yerin hava durumuna bakarak giyecek seçimi yapın.örnek olarak hava durumuna bakmadan yanıza yazlık bir şeyler alıp giderseniz ve gideceğiniz tarihlerde hava soğuksa vb. seyahatiniz zehre dönüşecektir.ama giyecek seçimi yaparkende uçağınızın valiz hakkına bakın.her havayolu şirketinde değişkenlik gösterir ve eğer valiziniz ağır gelirse sizden para isteyebilir veya birkaç şeyi çıkarmanızı isteyebilirler.bundan sonra döviz işlerini türkiyeden halledip giderseniz sizin için çok büyük kolaylık olacaktır.son olarak ise online check in yaptıktan sonra iyi yolculuklar.

0

yurtdışına çıkmadan önce pasaport gibi işlemlerin yapılması gerekir, gideceğimiz yerin hava şartlarına göre bavulumuza kıyafetler koymalıyız ve telefon, tablet, kulaklık gibi önemli ihtiyaçlarıda yanımıza almalıyız bunların dışında gideceğimiz yerin dilini tam bilmiyorsak orada cümleleri tercüme yapmak için yanımızda küçük bir tercüman kitabı bulundurursak iyi olur

0

gideceğiniz ülkeye gitme amacınıza bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. pasaport kimlik günlük kıyafetler şarj aleti içinse bir tane takım elbise götümekde fayda var

0

öncelikli olarak tek yapılması gereken şey insanların kendini yolculuğa hazırlanmasıdır uzun seyahatlerde rahat edebileceğiniz giyim tercih etmelisiniz. seyahate çıkmadan önce mutlaka gideceğiniz yarın hava durumuna uygun kıyafetlerden oluşan bir valiz hazırlamalısınız valiz içersine koyacağınız ürünlerin uçakta gitmeye müsait ve izinli olan ürünler olmasına dikkat etmeniz gerekir. yurtdışına çıkarılması yasak olan ürünlerin valizinizde yer almaması gerekir aksi taktirde havaalanında büyük sorunlar yaşayabilirsiniz bu nedenle valiz hazırlamak en önemli detaylardan biridir. havaalanında pasaport işlemlerini büyük bir özenle takip etmeniz ve uçağınızın kalkış saatinden önce havaalanında olmanız gerekir çünkü havaalanı rutin işlemlar biraz zaman alacağı için uçağı yetişebilmek için mutlaka ozamandan önce orada olunmalıdır . yurtdışı sayatlerine çıkılmadan önce mutlaka gidilecek yer hakkında bilgi alınmalı ve gidilecek yerin kültürü hakkında bilgiler edinirmelidir. uçakta genellikle spor kıyafetler tercih edilmelidir özellikle uzun uçuşlardan rahat edebileceğiniz kıyafet var daha konforlu ve huzurlu bir yolculuk geçirmenimıza yardım edecektir.

0

öncelikle bavul düzenlemesi çok önemlidir çünkü uçak ile seyahat etmek demek yanınıza alınacak erzak deposunun çok olması lazımdır bunada dikkat etmekte gerekir çünkü bir yola çıkıyorsunuz ve yemek alıcak bir yer yok bu yüzden önemlidir bavula önemli dediğiniz şeyleri almak daha doğru olur bunlar ilaç ve benzeri şeylerdir elbise ikinci planda olmalı bence.cunku o an ihiyicaginiz olan şeylerden biride ilaç gibi şeyler olucam evet tabiki elbiseyede ihtiyaçimizda olucaktir ama bunlardan önce çok daha ihtiyaçımız olan şeyler olucaktir önce bunlara dikkat etmek gerekir bunu önceden görmek gerekir ve uygulamak çok daha doğru olur. bununla birlikte ise seyehat uzunluğuda önemlidir çünkü ona göre yemek yada bir şeyler alınacaktır. uçağın ona görede benzin ve çalışma süreci olucaktir uçak gerçekten harika bir şeydir çünkü en hızlı ulaşım birimidir bunun sebebi benzini olsa gerek çünkü uçak benzeni çok etkili bir şeydir. uçak genelde ülkeden ülkeye yada şehirler arası uzaklıklara seyahat etmek için kullanılan bir şeydir ama bana göre otobüs ile seyahat etmek çok daha güzeldir ama uçakta farklı bir heyecan olacaktır bu yüzden bir çok görüşü farklı olur.tartislima konusudur bu yüzden her insan buna göre farklı bir düşünceye sahiptir.

0

kılık kıyafet hazırlanır.tabii önce gideceğin ülkedeki hava durumunu ve mevsimsel durumu kontrol etmek ona göre davranmak lazım.düzenli kullanılan ilaçlar ayarlanır.profesyonel fotoğraf makinen ve kameran alınır.yani ben öyle yapıyorum.siz sadece cep telefonunuzu ve şarjınızı da alabilirsiniz.sonracıma gideceğin şehrin bür haritasını edinebilirsen gitmeden edin üstünde havalimanını müzeleri plajları yani kısaca önceden gitmeyi planladığın yerleri işaretle .gittiğinde ordan da alabilirsin ama zaten tatil kısa orda bunlarla uğraşma.burda işteyken ofiste iki arada bir derede halledersin .inan işin çok kolaylaşacak.

0

bavul, gerekli belgeler ve kalınacak yer eksiksiz olarak belirlenmelidir

0

gidecegimiz seyahat için amacına yönelik valiz hazırlığı yapılmalıdır örnek olarak yapacağımız seyahat iş odaklı bir seyahat ise eşyalarımızı o klasmanda ayarlamanın ötesinde seyahat edeceğimiz yerin haritasını ve toplu taşıma güzergahlarının ve imkanlarının listesini önceden araştırarak yapmalıyız ve yurtdışında yaşanabilecek en büyük sıkıntılardan birisi ise gidecegimiz ülkenin karakteristik hava durumu ve genelde bu seyahatlerde önceden valize konulmuş yağmurluklar bizim seyahat boyunca kuru kalmamızı sağlayacaktır.seyahat amacımız sadece turistik olarak ise benim tavsiyeme valizimizi oldukça boş hazırlamalıyız ve gideceğimiz yerleri yorum odaklı tavsiyelere dayanarak planlı bir şekilde gerekirse rehber eşliğinde geçirmemiz gerekir ve beğendiğimiz yerlerden hediyelik alışverişler veya çeşitli alanarda ihtiyacımız olan bizim ilgimiz çeken ürünleri ekonomik bir şekilde almamız ve valizimi onlarla doldurmamız tavsiye edilir.

0

gideceğimiz yerin ülkenin hava durumuna göre kıyafetler alınmalı eğer otele gitmeyeceksek diş macunu şampuan diş fırçası gibi temizlik malzemeleri alınmalı ağırlığımıza dikkat etmeli yükümüzü ona göre ayarlamalı işimize yarayan eşyaları yanımıza almalıyız soğuk ve yağışlı biryere gidiyorsak şemsiye atkı bere gibi eşyaları almalıyız gideceğimiz yerden çok ağır şeyler almamalıyız ki dönerken sorun çıkmasın uçak kalkmadan 1 saat önce havaalanında olmalıyız karnımızı iyi doyurmak gerek rahat kıyafetler giymek gerek

0

çocuk eğitimi mi anne baba eğitimi mi?
prof.dr. harun avcı
çocuğunuz öfkeyle karşınıza dikiliyor ve size meydan okuyor mu? onun nereye gittiğini bilmiyor, meraktan çatlıyorsunuz ve gelince de size hiçbir şey söylemek istemiyor mu? evde hiçbir şey yapmak zorunda olmadığını, doğmayı kendisinin istemediğini ve bu sebepten sizin ona bakmakla yükümlü olduğunuzu söylüyor mu? inanç ve değerleriniz çocuğunuzun inanç ve değerleriyle çatışıyor mu? isteklerini yerine getirmediğinizden şikâyet ediyor mu? bu soruların hepsine "hayır" cevabı verecek anne-babaların sayısı çok azdır. çünkü her çocuğun çeşitli istekleri olur, davranışla ilgili veya hissî problemleri bulunabilir. meselâ, arkadaşı veya kardeşiyle iyi geçinemez, sürekli yeni eşya veya giyim ister, okul ve ödevler sıkıcı gelir, sizin uygun görmediğiniz kişilerle arkadaşlık eder; hattâ yatma kalkma saati, yemesi, odasını düzenlemesi, hafta sonu ve boş zamanını nasıl değerlendireceği konularında anne-babasıyla anlaşamaz.
bu tip problemler karşısında siz, ona emirler vererek yönlendirmeye mi çalışıyorsunuz? uyarıp gözdağı mı veriyorsunuz? yoksa nasihat edip, nutuk çekip, çözüm teklifleri sunup, ahlâk dersi mi veriyorsunuz? ya da yargılıyor, suçluyor, tenkit ediyor ve aynı düşüncede olmadığınızı mı söylüyorsunuz? veya ad takarak, alay ederek utandırıyor musunuz? yoksa aynı düşüncede olduğunuzu belirtmeyi, övmeyi, her yaptığını desteklemeyi ve güven vermeye çalışmayı mı tercih ediyorsunuz? veya onun davranış ve düşüncelerini analiz edip yüzüne karşı yorumlar mı yapıyorsunuz? ya da onu oyalıyor, konuyu saptırıyor, sorular sorarak anlatmak istediklerini mi sınırlıyorsunuz?
bu soruların en azından bazılarına "evet" demek ebeveynlere ters gelmez. oysa bunlar anne-baba ile çocuk arasında iletişim kurulmasını engeller. emir ve yönlendirme, çocuğa duygularının ve ihtiyaçlarının önemli olmadığını anlatır. o hâliyle kabullenilmediğini iletir. bu ise çocuğu kırar, kızdırır ve düşmanca hareketlere sebep olur. gözdağı vermek, çocuğu korkak yapar ve küstürür. yerli yersiz ahlâk dersi verilen çocukta suçluluk duygusu uyanabilir. hep nasihat etmek ve çözüm teklif etmek, çocuk için, "anne-babam benim çözüm bulma kabiliyetimin olmadığını düşünüyor" anlamına gelir. böylece çocuk düşünmeye değil, anne-babasına bağımlı kalmaya yönelir ve aşağılık duygusuna kapılabilir. çocuklar nutuk dinlemeyi de, hatalarının yüzlerine vurulmasını da sevmezler. bunlar ona, onu küçük gördüğümüz, yetersiz bulduğumuz düşüncesini verir. yargılamak, eleştirmek ve suçlamak, çocuklara kendisini yetersiz, aptal, değersiz hissettirir. tenkit, çocuklarda sevilmedikleri duygusunu uyandırır. ad takmak, alay etmek ve utandırmak, çocukların kişiliği üzerinde olumsuz etki yapar. söylenenin tersini yapıp kendisini haklı çıkarmaya çalışabilir. oyalamak ve konuyu saptırmak, onunla ilgilenmediğimiz, saygı duymadığımız ya da reddettiğimiz zannını uyandırır. aşırı iltifat da çocuklar üzerinde olumsuz tesire sahiptir. sürekli övülen çocuklar övülmediklerinde