0

hızlı tren hatları henüz tam bitmemişken sinyalizasyon yokken aceleyle açılıyor.raylar komple değişmiyor.teknik kadro yetersiz böyle olunca tren kazaları da kaçınılmaz oluyor.tüm dünyada en güvenilir yolculuk olan trenler bizde neden böyle değil bir düşünmek lazım.

1

tüm kazalar da biraz ihmal vardır. son yaşanan hızlı tren kazası ise tam bir facia. tamamen görevini doğru yapmayan insanların hatası. sonuçları ise oldukça ağır oldu. herkes işini doğru yapsa ve hak eden kişiler görev de olsa bu tarz sorunlar ülkemize daha az olabilir. ama ülkemizde eğitimden önce eş dost hatırına öncelik verildiği için bu kazada son olmaz.

0

hızlı tren kazalarının en önemli sebeplerinden biri teknik arızalarıdır. bu teknik arızaları zamanında kontrol edilirse tren kazalarının önüne geçilebilir. rutin kontrolleri yapılmayan yol, ray, tren ekip, makine ve teçhizatları zamanla büyük bir fekata yol açabilir. nitekim son tren kazası bu anlamda önemli bşr örnektir. insanların yapmadı gereken rutin kontroller mutlaka ve kesinlikle zamanında yapılmalıdır.