0

ona tırnaklarının nasıl kötü koktuğunu söylerek.onunla dalga geçerek.

0

maalesef ki tırnak yiyen çocuklar çok fazla tabii ki de sadece çocuklar değil artık gençlerde çok iyi olur tırnaklarını. çocuğunuz eğer tırnak yiyorsa sürekli birazcık en azından korkutabilirsiniz parmaklarına acı biber sürerim diyerek biraz korku yaratılabilir açıkçası. diğer türlü çocuğunuz ne yaparsanız yapın korkmadı için sürekli tırnaklarını yer.

0

benim kızımda tırnak yeme alışkanlığı var ve biz okul öğretmeni ve rehber öğretmenler ile görüşerek bu tırnak yeme huyunun neden kaynaklandığını öğrendik ve bu şekilde sonlandırdı , sebep ise okulda derslerinden zayıf not alma korkusu ve başarılı oldukça bu huyundan vazgeçti, şimdi orta okul beşinci sınıfta ve tekrar tırnak yemeye başladı derslerde başarısız olma korkusu ilk sınavları kendi istediği gibi gelince bu huyundan yada alışkanlık tan vazgeçti ve bizde kızıma destek olduk derslerine çalıştığı sürece başarılı olabileceğini anlattık ve hep yanında olduğunu ve ona güvendiğimizi
hissettirdik ve bu sayede bu illetten kurtuldu.

0

sözlü bir şekilde uyarırım ilk başlarda. sonra baktım ki beni dinlemiyor bende farklı yollar aramaya başlarım. örneğin her hafta kontrol edeceğimi söylerim tırnaklarının. eğer yemezse ona istediği bir şeyi alacağımı söylerim. her hafta ödülleri değiştiririm. böylelikle bir süre sonra da bu huyundan vazgeçmiş olacaktır. eğitim psikolojisi de böyle yapmamızı öneriri.

0

eczanelerde bunun için ojeye benzer şeyler mevcut. şeffaf. tadı acı olan... onu yedikçe acı tadı alacak bırakacaktır. onu deneyin.

0

tırnak yiyen çocuğum yok. zaten benim çocuğum 14 aylık olduğu için tırnak falan da yemiyor tırnağını yeme derim daha ne yapabilirim. ben onu da alışkanlık olmuş da bir şey diyemem sonuçta.