0

aşçı olabilmek için insanlar ilk önce eğitim almalıdır. eğitimini alıp tabii ki iki yıllık okunabilir 4 yıllık okunabilir.başka bir yöntem ise aşçılık için artık bazı kurslar var ve böylelikle aşçılık kurslarına gidilerek 200 saatlik veya daha fazla derslik kurslar var aşçılık kursları bu kurslara gidilerek aşçı olabilirsiniz.daha sonra eğer ki tanıdıklarınız varsa aşçı olan onların yanında birazcık çırak döneminde geçirebilirsiniz en azından üç dört sene. aşçılık öyle bir meslektir ki gerçekten her zaman kendini yeni farklı şeyler öğrenmem gerekir farklı kültürlerdeki değişik yemekleri öğrenmek gerekir o yüzden gerçekten çok alanı geniş bir meslek. insan kendini sürekli geliştirmelidir aşçılıktan.genel anlamda aşçı olmak için bunlar yapılabilir zaten kendi geliştirilen sonra kendi işyerini bile aşabilir açabilirsin.

0

dostum aşçı ola bilmen için o mesleğe sahip olman gerekir o mesleği iyi bilmen gerekir birde elin yatkın olması lazım elin yatkın olmazsa olmaz tecrübe edinmen gerek hem.

1

aşçı olabilmek için, öncelikle bu mesleği çok severek istemeniz gerekir.
hijyen kurallarına da uymayı bilen karakterde olmanızda önemlidir.
artık üniversitelerin bu konuda bölümleri açıldı. özellikle özel üniversitelerde çok var.
kurslarda var belediyelerin açtığı halk eğitim kursları, bitirince sertifika veriliyor.
ufak yaşta bir lokantada çalışmış ve yamak olarak ilerlemişseniz de günü geldiğinde aşçı olabilirsiniz.

0

guzel bir resturanf veya bir turizm otelde komilikle işe basliycan ve isini severek yapacan merakli olacan zehor gibi adam olacan ne gorduysen hepsini kni yerlere nor edecen 3 yilda mukemmel bir ascisin