1

reflü rahatsızlığı ülkemizde çok yaygın olan bir hastalıktır. mide içinde hem de bulunan gıdaların yemek borusuna hatta çok daha yukarılara çıkarak ağıza gelmesine reflü hastalığı ismi verilir. reflü rahatsızlığı olan kişilerde mide öz suyu yemek borusuna sürekli çıktığı için zarar vermektedir. reflü hastalığın temelinde yemek borusunda meydana gelen hasar yatmaktadır. yemek borusunda meydana gelen bu hasar nedeniyle yanma sorunu yaşanmaktadır.
reflünün sıklıkla görülen belirtileri ise şunlardır
midede fazla derecede yanma hissi bunun yanında boğaz içerisinde de yanma hissi oluşmaktadır
yenilen gıdaları yutmakta zorluk çekilir
şiddetli ve geçmeyen öksürük şikayeti yaşanır
nefes darlığı problemi olur
ağıza acı su gelir
akciğer enfeksiyonları sürekli olarak yaşanır
diş ve diş etlerinde geçmeyen rahatsızlıklar meydana gelir ve dişlerde çürüme yaşanır
sinüzit kronikleşmeye başlar.

reflü kesinlikle basite alınmaması gereken bir rahatsızlıktır. midede sürekli olarak ağrı ve yanma hissi yaşanmaktadır. eğer basit bir reflü rahatsızlığı varsa beslenme düzeninin değiştirerek daha sağlıklı ve dengeli beslenmeye çalışarak reflü nedeniyle oluşan yan etkiler de fazlaca azalma görülebilir. ayrıca eğer ileri derecede 1 voltluk sorumluluk ve basit birkaç ilaç kullanarakta reflü hastalığı ile başa çıkılarak belirtileri çok fazla oranda azaltılabilir. beslenme alışkanlıklarını değiştirdikten sonra ve ilaç kullanılmasına rağmen çok rahatsızlık verecek derecede sorunlar yaşanıyorsa eğer doktor tavsiyesi ile cerrahi müdahalelere da gerek duyulabiliyor.
reflü nedeniyle yaşanan sorunları kontrol edebilmek için kilo vermeye çalışmak faydalı olacaktır. kilo verilmesi mideye olan baskıyı azaltacağı için belirtileri bir nebze hafifletecektir.

0

reflü hastalığı mide yanması hastalığıdır. yediğimiz yiyeceklerin midede asit oluşturup mideyi yakması demektir. bir yanılgı yangın ve ağrı sonucu cereyan eder. belirtilerini ağrı ve yanmalar ile gösterir. açık kalması mide kapakçığının açık kalması sonucu oluşur. doktora gidilmelidir.

1

eşimde olduğu için biliyorum yoksa ilmini okumadık
gastrid'in diğer manası. mide yemeği tam hazmedemediği için yemekler boğazdan yukarıya çıkıbilior bu da asit olduğu için insanların boğazlarında da yanmalar olabiliyor..

1

allah'ım nefret ediyorum elimde gavisconla yaşıyorum malesef mide yanması demek reflü genelde yağlı veya hamur işi yiyince oluyor . allah sabır versin tek geçiren şey gaviscon veya sade soda alkolik gibi gaviscon şişesiyle geziyorum özellikle hamileyken .