0

apartmanda oturuyorum ve üst komşudan bıktım artık gece gündüz gürültüleri durmuyor her dakika kavga etmenin eşiğine geliyoruz.çamaşırlarını ıslak ıslak seriyor ve benim serdiğim çamaşırlar onların yüzünden ıslanıyor.kiracılar umarım en yakın zamanda apartmandan taşınırlar gerçekten bıktım artık.

0

valla apartman hayati bana gore köle hayati. biz mustakil evde oturuyoruz. akrabalarimin cogu apartmanda oturuyorlar. evlerine gittigimizde bir kac gun kaldigimizda o kadar daraliyorum ki anlatamam. insan bunaliyor. sofra cirpamiyorsunuz..:) ufacik birsey olsa asagi atamiyorsunuz sikayet gelir diye. valla cok zor apartmanda yasamak. ama simdi annem babam rahat yasamak icin yaslandiklari icin apartman daire almak istiyorlar. kaloriferli olmasi icin. ama ben istemiyorum bakalim ne olacak ilerleyen gunlerde gorecegim.

0

apartmanda yaşamak kesinlikle sizi sınırlar içerisinde sokmak özgürlüğünüzü kistilamak şeklinde de tabir edebileceğim bir noktaya getirmektedir ne yazık ki . öncelikle apartman yaşamından biraz bahsetmek istiyorum . en altta yaşıyorsanız bu sizin tam bir işkence gerçi apartmanında hangi katında yasıyor olursanız olun bu çok kötü çünkü o ortam da yaşadığınız için özgürlüğünüz birlikte yaşadığınız kişilerle bölünmek zorunda kalıyor maalesef. alt katta olunca üst kattan gelen seslere katlanmak zorunda kalıp üst kattan gelen tüm kirlere maruz kalabiliyor olmak ve bunun ister istemez sonrasında büyük tartışmalara sebebiyet verdiğine de değinmek isterim . yuksek gürültüler... vb . üst katta iseniz bu sefer de rahatca hiçbir şey sirkeleyemiyor olmanız zıplaamıyor oynayamıyor olmanız . bunlar işin rahatlık boyutunun ses yönünden incelenmesi . tabi bi de apartman da yaşadığınız da birlikte yaşadığınız tüm apartman sakinlerinin köy ortamına dönüp bi anda dedikodu mecrasına dönmesi ... ıste o çok kötü yapacağınız her işin dinlendirilmesi konu haline gelinmesi elalem ne der psikolojisinin en etkin yaşatıldığı ortam ne yazık ki. apartman da yaşayıp o kadar para vermek kiracı olduğunuz ortam da hapis ylhayati yaşamak ... gerçekten bir apartman sakini olarak çok çok rahatsızlık duyduğun durumlar . em güzel yanı sanırım orta katta olup kışın hem alt katın hem de üst latin doğal gazından faydalanıp ısınmak:)

0

apartman yaşamı hakkındaki düşüncelerim şöyledir:
apartman yaşamı bana göre çok saçma geliyor. nefret ediyorum hatta. apartman ortamı dört duvar arasına sıkıştırılmış bir betonarme yapıdır bence. müstakil ev öyle değil her tarafın açık, evin önüne bahçe yapabilirsin. ama şimdiki apartmanlarda öyle mi, evin önüne yapmacıktan iki tane yapay bahçe yapıyorlar, çocuk parkı yapıyorlar, geçiştiriyorlar.

1

eskiden apartmanda yaşayanlar arasında çok daha iyi komşuluk ilişkileri vardı .ancak şu son zamanlarda apartman komşulukları kesinlikle kalmamış durumda. hele ki büyük bir apartmanda oturuluyor ise insanlar aynı apartmanda oturduklarını birbirleriyle komşu olduklarının bile farkında olmuyor.