0

ilk önce uyarilir ama devam etmesi halinde yasal işlem baslatilabilir

0

ilk önce uyarılmali sonra ödeyeceği paranın artırılması sonra icra aidatı ödemeyen insanlara adam gözüyle bakılmamalı şahsen ben ara adam gözüyle bakmıyorum durumu olupda ödemeyenleri direk icra yoluna başvurulmalı

0

e bunun kanunu var yoruma acik degil ki kanunla belirlenmistir ve yapilan islemler yasaldir apartman kanunu diye bi kanun var sayisini hayirlayamadim simdi dur 634 sayili kat mulkiyeti kanunuydu galiba burda hersey yazar icra yoluyla alinabilir.

0

bunun hakkında kurallar internet sitesinde mevcut detaylı bir şekilde yazılmış okuyabilirsiniz

0

apartmanın eğer yöneticisi varsa sorulur neden ödemiyorsun diye sonra icra yöntemiyle alınabilir diye biliyorum.

0

icra ile islem baslatabilirsiniz ama avukatin elindeki tahute imza atmazsa pek fazla bi islem yapilabilecegini sanmam

0

icra yolu ile alacaklarınızı almanız mümkündür. bir avukata sorarsanız daha faydalı bilgiler verecektir.

1

aidat ödemeyen apartman sakinine uygulanması mümkün olan birtakım haklar apartman yöneticisine verilmiştir. bu konularda bulunan yasaları son demine kadar kullanarak icra davası açma hakkına sahiptir.

0

aidatını ödemeyen bina sakini eğer apartmanın aidat işlerine şirket bakıyorsa uyarı kağıdı gönderebilir o kişiye eğer ki kişi yine ödemez ise avukat aracılığıyla aidat bina sakininden haczedilebilir

-1

eğer sürekli olarak ödememe durumu var ise apartman yönetimi karar alarak noterden ödeme tebligatı gönderir. belirlenen süre içerisinde ödemesi istenir. bu süre içerisinde de ödeme yapılmaması durumunda genelde yönetimler avukata kişiyi bırakıyorlar ve icra dosyası açılıyor ödeme yapmayan kişi hakkında. tabii tüm kat maliklerinin imzası ve isteği ile ödeme yapmayan kişinin daireyi boşaltması da istenmektedir.

-1

bu tür olaylarda apartman sakinleri toplanıp konuşmalı. gerekçesi apartman sakinleri tarafından değerlendikten sonra p da hala itiraz ediyorsa mahkemeye başvurmaları önerilir.

-1

hazırda kurulmuş bir site yönetiminden yola çıkarak yapılması gereken öncelikle daire sahibini aramaktır. kiracı ile bu tarz işlerde muhattap olunmaz. ilk olarak 3 kere sistemden borç bilgisi mesaj olarak yazılıp ödemesi istenir 3 sefer atıldıktan sonra bir kopyası saklanır. sonra aranıp şukadar borcununun bulunduğu ve ne zaman ödeme yapılacağı sorulmalıdır. ben ödemiyorum kardeşim tarzında birşeyle karşılaşıldığı taktirde. biz genelde 3 kere arıyoruz. hala daha ödemem diye tutturduysa tebligat gönderiyoruz. şu kadar borcunuz bulunmaktadır. lütfen ödeyiniz diye. bu tebligatıda 3 kez gönderdikten sonra. 3 kere mesaj attık 3 kere aradık ve 3 tebligat gönderdik yinede bu lanet adam ödemedi. şimdi biz burda neler yapıyoruz. 1 kere daha arıyoruz ve bu sefer sert bir uslüpla eğer bu borcu ödemezseniz dava açılacağını ve borcun iki katını ödeyeceğini söylüyoruz. adam tabiki yine umursamaz tavırla ben ödemiyorum kardeşim git aç davanı diyor. biz uyardık babba diyoruz kafana göre :) hemen bir avukatla icra davası açıyoruz ve kat maliki kanunlarında bu davaların örnek davaları olduğu için 2 bilemedin 3 ay içerisinde dava bizim lehimize olumlu sonuçlanıyor ve kişinin 300 lira borcu varsa 3000 tl olarak seve seve ödüyor. tabi kimisi böyle artislik yapıp sonra ofise gelip abi ben ödeyim davayı kapatalım diyor ama biz sana söyledik kardeşim davayı bu saatten sonra geri çekemeyiz diyip paşa paşa gönderiyoruz. arkadaş 300 lira anaparasını avukat parasını dosya parasını cartı curtu 3000 lira olarak ödüyor ve ondan sonra 1 ay bile sektirmeden hemen aidatını yatırıyor. ne diyelim müstehaktır.

1

aidatını vermeyen kişi eğer bunu sürekli yapıyorsa hukuki yollara başvurulabilir. ya da çoğu kat görevlisi gibi aidatını vermeyenleri bir lste yapıp apartman girişine asabilir kimin ne kadar borcu var oradan her girip çıktığında görür belki sonra hatırlayıp ya da utanıp verebilir

1

evet her ay aidatini odemeyen kiracinin para vermiyorsa apartman sagibi son kez yada uyarir yada polis yoluyla hallederler cunku ben apartmanda oturdugum bir kere komsumuzcparayi vermedi ev sahibi dedi evi bosaltin ama ya parasini verirsin yada cikicaksin cunku

0

bence bu konularda apartman sakinleri duyarlı davranmalı çünkü bu aidat zaten bilinen her birimizin ödemek zorunda olduğu bir paradır herkes kendi sorumluluklarinı bilmelidir bu konuda anlayışlı davranmalıdır kesinlikle çıkan kavgalar sıkıntılar olmamalıdır konuşarak orta yolu bularak aidatimizi duzenli ödemeliyiz.

0

uzun süre aidat ödenmezse aidat gelip kapınızı çalar ve evinizi silip süpürüp ilk bulunduğu yere geri döner.

0

ne demekmiş ödememek öyle bir dünya yok ben olaya karışmam ilk önce yöneticinin veya kapıcın muhattam olmasını beklewrim ha dahada muhattab olan olmazsa devreye girer kimin hakkına giriyosun sen diye bden konuşurum biz enayi çocuğumuyuz derim biz kolaymı geçiniyoruz derim oturuyosan eşşek gibi paşa paşa ödiceksin derim daha da laftan anlamazsa imza toplatıp apartmandan attırrım kendi eviyse polise şikayette bulunurum bütün apartman sakinleriyle .

0

iyı niyetinle bekle uyarılarda bulun ağır başlı davran ödememesinin nedeni nedir öğren eğer senin iyi niyetini suistimal ederse o zaman haklı sen olduğun için kiracı ürkup çıkar.

0

vermesi için beklenir belki beklemeyebilirler kişiden kişiye değişir gerekirse apartmanda çıkartırlar yada o kişinin insafına bağlı ama bir kapıcı maaşını vermesi lazım o adam o işi yapıyor ve ondan ekmek parası kazanıyor ondan istendiğin'de parasını verin vermemezlik yapmayın lütfen herkes ekmek parasında

0

bu bina veya sitede yaşiyorsan tabiki herkez verip vermeyen kişiler varsa zaten ilk girerken bu binada oturcakken yöneticide anlatir ayrica sözlesme vardir bunlarda kullanılır imzasi varsa vermesi için zaten mecburdur.kiracı ise zaten imza toplayarak çikartilabilir.yada eger temizleniyorsa bina ozman çöpü dökülmez kapısının önü temizlenmez yada onun ısınması icin bazı engeller alınır yada toplantı yapılır.