0

kadın erkek eşit ise kadınında her helal getiren işte calısması gayet dogal bu şartlarda sadece erkeğin çalısması eskiye göre yetersiz kalıyor kadında calıstıgında ise hem bolluk hem bereket ve kazanc sağlanmıs oluyor

0

yani temizlik işinde çalışabilir. bence normal bir şeydi sonuçta helal para zaten bu devirde artık iş bulmak da çok zor. suriyeliler buraya geldiğinden beri kimse iş bulamıyor artık zaten işlerin hepsi durmuş durumda bulamadıkları için de kadınlar ev temizliğine gidebilir ama gene de helal olsun yani helal yoldan para kazanıyorlar. şahsen ben de iş bulamazsam ben de ev temizliğine giderim sonuçta ayıp bir şey değil ama gerçi benim eşim izin vermiyor bebeğim daha 14 aylık olduğu için ve çok küçük ondan dolayı çalışamıyorum ama ev temizliğine göndermez çok kıskanç çünkü kendisi ama dediğim gibi bu devir artık eski devir değil çok değişti yani yani artık ben türkleri bile göremiyorum en çok suriyeliler burada yaşıyor gibi buraya türkiye demek için bin şahit lazım iş bulamadıkları için o işi yapıyorlar.. helal olsunlar yani başka da bir şey diyecek bir şeyim yok.

0

gelişen ve değişen zamana kadınlarımızda ayak uydurdu. tabi bu onların da hakkı. onların da beğendiği şeyleri almaya hakları var. koca eline bakmaktansa kendi parasını kendi kazanmak her daim insana cazip gelmiştir. bu bence iyi bir şey. kime zararı olabilir ki kadınların para kazanmasının? bir derdine derman eder. bir yarasına çare olur. çocuğunun bir ihtiyacını karşılar. evde daha bağımsız ve özgür hisseder kendini ekonomik anlamda. bu güzel bir şeydir. çalışan tüm kadınları destekledim ve desteklerim de.

0

aslında geliri ya da maddi birikimi olduğu halde paraya ihtiyacı olmamasına rağmen ek iş yapanlar işgüzarlardır çalışmadıkları zaman kendilerini boş duruyormuş gibi hissedip çalışmak isterler işkoliktirler yani

1

çünkü hayat eskisi gibi değilim artık ve kadınlarda bir şekilde işin ucundan tutmak ve evlerine katkıda bulunmak istiyorlar. o yüzden de fazla bir yeteneği olmayan ya da daha önce herhangi bir iş tecrübesi olmayan kadınlar hiçbir iş yapamasalar temizlik yapıyorlar. bu sayede de bir nebze olsun kendilerini de işe yaramış ve ailelerine, evlerine katkıda bulunmuş hissediyorlar. hayat şartları da bunu gerektiriyor maalesef. durumu olsa bence hiçbir kadın başkasının işini yapmayı zaten tercih etmez ama mecbur kalınıyor bazen. o yüzden isteyen istediği işte çalışabilir. yadırganacak ya da utanılacak bir durum değildir bu. aksine bu şekilde beden kuvveti ile çalışan bütün kadınlara saygı duymalıyız.

0

kadın erkek demeden çalışmak lazım hayat şartları zor helalinden ekmek olsunda önemli olan o