1

faiz; hiç bir alın teri dökmeden, kazanç sağlayıp, sadece insanların hakkını, yani kul hakkını yemektir. bu sebeple haramdır.

0

kim diyor günah diye herkes çatır çatır yiyor faizi.sadece başka isimler adı altında ve kamufle ederek.senin paran var yatırım hesabında tutuyorsun ve banka da sana senin kazanmış olduğun paranın kirasını veriyor hepsi bu.ev alıp kiraya vermekle aynı şey bence faiz .günah olması gereken tefecilik esasında.insanların zor zamanlarından faydalanıp bir verip 10 alıyorlar vicdansizlar.kul hakkı yemek en büyük günah.adam yanında işçi çalıştırıyor yevmiyesini vermiyor.bugün yok yarın veririm diyebiliyor.zaten o yarin da hiç gelmiyor.asıl ölümcül günah bu ve türkiye'de çok yaygın bir durum.

0

çünkü hak edilmeyen parayı çaba sarf etmeden alıyorsun emeksiz yemek olmaz olursa da helal değil haramdır. ayrıca bir şeyi rabbim haram günah kılmış ise onun cevabı sorgulanmazmış. akşama kadar ter döküp para kazananla oturduğu yerden faiz yiyen bir olir mu? kesinlikle olmaz parayı alıyor isen önce hak etmek gerekiyor, karşılığında ne yaptın ki; o parayı alıp yiyorsun diye sorarlar arkadaşım...

0

islam dini faizi net bir dille haram kılmış. kişinin annesi ile zina yapmasına eş tutmuştur.