0

fenerbahçe futbol takımının yerel başarılırından ziyade avrupadaki başarılarına değinirsek, 1996'da deplasmanda evinde 40 yıldır yenilmeyen ingiliz takımı manchester united'ı deplasmanda 1-0 yenerek elde ettiği başarıdır. ondan önce ise deplasmanda selçuk yula önderliğinde fransız takımı bordeaux'u elemesidir. yakın zamanda ise 2012 yılında aykut kocaman döneminde uefa avrupa ligi2nde yarı final oynayıp finalin kapısından dönmüştür ve bence fenerin avrupa'daki en büyük başarısı da uefa'da yarı final oynamasıdır.

0

fenerbahçe futbol takımının başarılarını sayacak olursak eğer, şu ana kadar ligin kuruluş tarihinden itibaren 28 şampiyonluğu bulunmaktadır. ancak bunun sadece 19'u sayılmaktadır bana göre gayet saçma bulduğun bir olaydır diye düşünüyorum. baktığımız zaman 28 kez şampiyon olmuş ancak 19 kez sayılıyor. daha sonra ise başarılarından biraz bahsedecek olursam eğer, 2007 senesinde uefa şampiyonlar ligi'nde o zamanki efsane kadrosu ile çeyrek final oynamıştır. ve ülkemize gayet başarılı bir performans sergilemiştir.daha sonra 2012 senesinde uefa avrupa ligi'nde yarı final oynayarak büyük bir başarı elde ettiğini düşünüyorum.

0

fenerbahçe futbol takımının başarıları oldukça fazladır. ligde normalde 19 toplamda ise 27 şampiyonluğu bulunan fenerbahçe türkiye kupasını da defalarca müzesine götürmüştür. eski ismi tsyd kupası olan, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı kupalarını da müzesine götürmüş olan sarı lacivertli ekip bu başarıları ile türkiye'nin en büyük takımları arasında yer alır. avrupa' da ise en büyük başarısı şampiyonlar liginde çeyrek final, uefa avrupa liginde ise yarı final ve çeyrek final olan sarı lacivertli ekip bu sahnede de adından söz ettirmiştir. bu sezon ise lige kabus gibi başlayıp hayal kırıklığı yaşatan fenerbahçe'nin artık hedefinin türkiye kupası ve avrupa' da en az 1-2 tur daha ilerlemek olduğunu söylemek doğru olur. ligde ki ise en gerçekçi hedefin ilk 5 içinde bitirmek olduğunu düşünüyorum.