0

tarihinde ki en büyük başarısı uefa kupasını alması ve sonrası süper kupayı almasıdır

0

galatasaray kulubunun baserisi ligde en cok sampiyon olmakda 've 4 yildizi takmasidir. 21 sampiyonlugu bulunmaktadir. ote yandan super kupayi alan takkmdir 've ote yandan uefa kupasini alan ilk 've tek turk takimi olarak tarihe gecmekteidr galatasaray.

0

galatasaray futbol takımının başarıları oldukça fazladır, türkiye liglerinde en çok şampiyonluğu bulunan ve müzesinde en çok kupa barındıran takımdır. galatasaray 2000 li yılların başında adeta ligi domine edip uefa kupasında zorlu rakiplerini teker teker eleyip finalde ingiliz devi arsenalı penaltılar sonucunda malup ederek uefa kupasına uzanmıştır, süper kupada ise rakipleri ispanyol devi real madrid'dir. galatasaray real madridi jardelin uzatma dakikalarında attığı gol ile malup ederek süper kupayı müzesine götürmüş olup bu 2 büyük başarıyı elde eden ilk türk kulübü olmuştur. galatasaray taraftarının ise ezeli rakibi fenerbahçe ile sosyal medya da laf yarışına girip kazabilecekleri en büyük başarısı ise tartışmasız ezeli rakibinin sahasında kaldırdığı kupadır. galatasaray o dönem süper final adı altında ki 4 lü eşleşmeler de fenerbahçeyi son maça kalan şampiyonluk yarışında saf dışına itip kupayı kaldırmıştır. avrupa'da ise fatih terim yönetiminde takibi sezonlar da kendi evinde real madrid manchester united gibi devleri mağlup edip çeyrek final yapan galatasaray ülkesini gururlandırmıştır. bu sene ise şampiyon liginden elenip uefa avrupa liginde yoluna devam edecek olan sarı kırmızılıların rakibinin kim olacağı merak konusu bugün çekilecek kura ile belli olacak rakibini saf dışı bırakması halinde bu kulvarda tekrardan adından söz ettirebilecektir.

0

galatasaray futbol takımı ile bildiğim şeyler bir dönem ueafa kupası alması ve dünyanın büyük takımları listesinde yer almasi.