0

empati tarihin her döneminde vardır.empati insanın kendini karşısındakinin yerine koyabilmek tır.birsey yaparken karşıdakinin ne hissedeceğini düşünmek ona göre davranmaktır.insanlık var olduğundan beri empati vardır.bir insanlık vasfıdır.erdemliktir.

0

empati, karşındaki kişinini yerine kenrdinizi koymanızdır. yani karşındaki insanı iyi anlamak, onu yaşamak, onun dünyasına girmek, onun gibi düşünmek, onun gibi hissetmek, onun gibi yaşamaktır empati. yani karşındaki insan sen oluyorsun. kendini onun yerine koyuyorsunuz. empati bir toplumda daha doğrusu insanlarda olması gereken özelliklerden bir tanesidir. tüm dünyada insanlar empati yapabilselerdi günümüzdeki birçok sorunun ortadan kalkacağınız düşünüyorum. ama günümüzde insanlar çok bananeci olmuştur. bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın düşüncesindeler. insanlar birbirlerini çok üzmekte ve kalp kırmaktadır. herkes birbirini ezmeye, yok etmeye uğraşmaktadır. insanlar neredeyse dünyada tek kendisi varmış gibi yaşamaktadır. oysa insanların acı çektiği zaman dilimi bir süre sonra sizin başınıza da gelebilir. bu muhtemel olması gerekin bir durumdur. empati sayesinde insanlar birbirini daha iyi tanımaktadır. insanlar empati sayesinde birbirlerine daha çok yardımcı olabilmektedirler.

0

kendimizi başkasının yerine koyabilmek empati denilir

0

empati birçok narşist yapıdaki insanda bulunmayan kendini karşındaki insanın yerine koyup onun düşüncelerini anlamak ve eleştirmek yerine üzüntüsünü paylaşmak demektir.