0

bencil olmadığımdan genelde empati de davranırım

0

empatinin hayatımda yeri var ve bazen biraz fazla duygusal oluyorum bu huyumu da hiç sevmiyorum ama elimde olmuyor bazen umursamam gereken durumlara üzülüyorum

0

benim hayatımda bolca yere sahip empati. karşımdaki her kim olursa olsun önce kendimi onun yerine koyarım. hoşlanmayacağım bir şeyi başkasına yapmam. bunu ilkokulda bir hocam söylemişti kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma demiştir bir derste ve benim çok hoşuma gitmişti. o zamandan beri hayatımın her anında uygularım bunu. bu cümle sayesinde empati yeteneğimi geliştirdim desem yalan olmaz.

0

en kötü bir insanda olması gereken en önemli bir değerdir.kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyma anlamına gelir ve bu değer insanları daha iyi anlamanıza yardımcı olur.ancak empati yapamayan o kadar çok insan var ki görgüsüz ve anlayışsız olan bu insanlara katlanmak çok zor.hele ki sizi anlamıyor olmaları daha da zor.onlara kendimizi anlatmak istediğimiz zaman anlamayacak oluşları aşikârdır.siz siz olun kesinlikle empati yapmayı unutmayın ve kendinizi o kişinin yerine koyun.

0

empati hayatımızın her yerinde uygulamamız gereken bir şeydir. ben şahsen, alışverişe gittiğimde bile eşyaları kıyafetleri çok dağıtmamaya çalışıyorum. çünkü orada çalışan insanlar, onları toparlamak zorundalar, bizim arkamızı toplamak zorundalar ve bu üzücü bir durum. bana yapılmasını istemediğim bir şeyi ben de başkasına yapmam. başka bir örnek yine kafeye gittiğimizde garsona hitap şeklimiz veya oturduğumuz masayı dağınık bırakmamız kötü bir şeydir. çünkü orada çalışanlar birer insan, köle değiller. ben yine masamı toplayıp tabakları iç içe koyup sandalyemi düzeltip kalkanlardanım. bunun yanında bir sürü örnek verebilirim fakat empati her yerde, yolda yürürken karşımızdan gelen adam da, insanda veya bir köpeğin bakışlarında, bir kedinin bacağınıza gelip sokulmasında, her yerde empati uygulayabilirsiniz. ve empati duygusu çok gelişmiş olan insanlar kötü bir şey yapmamakla birlikte, dünyadaki en doğru şeyi yapmaktadırlar. bana göre birine nasıl davranırsan sen de aynı muameleyi görürsün eninde sonunda... gel sen kendini onun yerine koy ve ona, sana davranılmasını istediğin gibi davran ki sen de sonuçta haklı çıkarsın. ama bizim insanımız bencil egoist olduğu için böyle şeylere hiç dikkat etmezler mesela yolda tek başına yürüyen bir kız gördüklerinde kendi kız kardeşlerini annelerini unutup kıza laf atabilir hatta taciz edebilirler bu cahilliktir ve bilgisizliktir empati insan olma işidir karşındakini ne kadar insan yerine koyuyorsan başkaları da seni insan yerine koyup sayar ve sever.

0

empati kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyarak onun duygularını bir nebzede olsa anlamak demektir. empatinin önemini karşımızdaki kişiye haksızlık etmemek adına doğru bir yöntem olarak açıklayabiliriz. öte yandan empati yoksunu bencil kişiliğe sahip ınsanlar sürekli karşısındaki kişiye haksız elestri yaparak ona zarar verır. empati duygusunu çocuklarımıza erken yaşta aşılamalıyız. ben onun yerinde olsam ne yapardım? gibi sözlerle onu yetistirmeli, topluma faydalı bir birey hâline gelmesi için onu her alanda eğitmeliyiz.