0

elbette her toplu alanlarda olduğu gibi okullarımızda da önemli ve toplumun birliğini sağlayan aynı zamanda da düzene sokan belli başlı kurallar bulunmaktadır. bu kurallar çocukların zarar görmemeleri ve zarar vermemeleri için konur. kısaca bizim içindir. okulda yapılacak en önemli şeyler çevremize karşı tutumlu olmak ve insanlara zarar vermemek. okulda rahatsız edilmeyi sizde istemezsiniz tabii ki. bu kuralların başında:
bağırarak konuşmamak, çevremizi rahatsız edecek hareketler yapmamak, okul malı devlet malı olduğundan ailemizin vergisiyle alınan şeylere zarar vermemek, arkadaşlarımıza zarar vermemek, yerlere çöp atmamak ve öğretmenlerimize saygılı olmak gelir. bunlara uyan bir öğrenci zaten iyi ve tutumlu bir öğrencidir veli toplantısında ailenize kötü konuşulmayacağı kesin.

1

ilk önce derslere zamanında girmeliyiz hocalarımızın verdiği ödevleri zamanında yerine getirmeliyiz ve olduğunca derslerde çok konuşmamalıyız ders programıma uyup hocalarla aramızı iyi tutmalıyız
yapılamamsı gereken şeylerde:
okulda kavga etmemeliyiz, hocalarla tartışmayıp aramızı iyi tutmalıyız bunlara dikkat ettiğimiz sürece okulda pek sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum:)

0

okul hayatim biteli uzun yıllar oldu.hatirladigim kadarıyla kılık kiyafet, saatinde okul da olmak, argo kelimeler kullanmamak ilk aklıma gelen bunlar.

0

okulda dersi dinlersin,hocalara saygili davranirsin.
yapmaman gereken ise;okulda ders dinlemez,okuldan kacarsin vs.

0

okullarda derdimşze calısıp serderilip tapmamalıyuz anamız babamız bizi okula adam olakım birs sey sahibi olalım dıye gonderiyor